Урочиста зустріч призерів Юнацьких Олімпійських ігор

16 січня до Києва зі столиці Олімпійських ігор, міста Лозани, повернулася частина української олімпійської команди, зокрема наші хокеїсти – Володимир Трошкін, Денис Пасько та Поліна Лубенець.

Нагадаємо, що хлопці стали призерами зимових Юнацьких Олімпійських ігор: Володимир Трошкін (БВУФК «Білий Барс», тренер Олександр Бобкін) завоював золоту медаль, а Денис Пасько (ДЮСШ №1 Кривбас, тренер Олександр Пойда) – срібну. Варто відзначити, що вперше на Олімпійських іграх виступала дівчинка – Поліна Лубенець.  На жаль, до півфіналу пробитися її команді не вдалося, проте враховуючи усі старання Поліни, її великі здобутки у спорті ще попереду.  

Урочисто зустрічали спортсменів у аеропорту їхні рідні, друзі, тренери, представники Федерації хокею та інші офіційні особи.

Президент Федерації Анатолій Брезвін привітав хлопців з високим досягненням, але відзначив, що розслаблятися зарано: «Федерація хокею, і я особисто, пишаюся вами. Медалі Олімпійських ігор – це прекрасно, і я вас вітаю з такими здобутками у вашому юному віці. Проте, головні нагороди ще попереду. Розслаблятися не потрібно. Я переконаний, що вас чекає велике майбутнє».

«Емоції не передати! Гравець нашої команди та учень нашого училища став олімпійським чемпіоном. Надзвичайно пишаюся ним! Хочеться подякувати батькам Володимира за те, що вони довірили нам такого хлопця. Ми знали, що він обов’язково досягне своєї мети» – поділився своїми враженнями тренер БВУФК «Білий Барс» Олександр Бобкін.

На фото команда БВУФК “Білий Барс”

Радість і захоплення своїми дітьми висловили і їх батьки.

«Насправді ми не очікували. Зазвичай усі батьки хокеїстів сподіваються на найвищі досягнення своїх дітей, а цього разу ми дійсно не думали про результат.  Хотілося, щоб син насолодився олімпійською атмосферою, хокеєм. Проте, коли дізналися про медаль, були неймовірно раді. Ми дуже вдячні нашим тренерам – Олександру Бобкіну, Костянтину Буценку, Віталію Литвиненку. Вони дійсно зробили свій великий вклад для того, щоб Вова отримав таку високу оцінку своїх вмінь. І окремо дякуємо Федерації хокею за можливість зіграти на Олімпійських іграх» – розповіла пані Олена, мама Володимира Трошкіна.

На фото родина Трошкіних

«Я неймовірно хвилювалася за сина. Такого результату ми не очікували. На даний момент, це його найбільше досягнення. Ми ним пишаємося! Він молодець!» – поділилася емоціями пані Ольга, мама Дениса Паська.

Окремо Федерація хокею хотіла б подякувати Національному Олімпійському комітету та Міністерству культури, молоді та спорту за активну та результативну співпрацю.

Фото: Сергій Соловей


Вас може зацікавити