Українець Войцехівський відзначився голами в обох поєдинках Континентального кубка

35-річний український нападник Олексій Войцехівський, який виступає за естонський «Вяльк», очолює бомбардирські перегони після двох турів у групі А першого раунду Континентального кубка. Вихованець київського «Сокола» закинув дві шайби і віддав три результативних передачі в двох поєдинках турніру.

В першому з матчів «Вяльк» із Тарту на льоду «Winter Sports Palace» у болгарській столиці Софії поступився 2:7 хорватському «Сісаку». Гол Войцехівського встановив остаточний підсумок матчу за 58 секунд до фінальної сирени.

У другому поєдинку «Вяльк розгромив 12:3 господарів турніру – команду NSA «Софія». Войцехівський записав до свого активу дві результативних передачі на автора хет-трика, латвійця Нікіту Зантманса, ще одного разу українець асистував оборонцеві Анатолієві Яковлєву. Сам українець відзначився в більшості на початку третього періоду. Йому асистував латвійський захисник Яніс Браксс.

Хорватський «Сісак» ґарантував собі вихід у другий раунд Континентального кубка, перемігши в другій зустрічі 6:2 ісландський «Вікінґар». «Вяльк» побореться зі скандинавами за друге місце в сьогоднішньому матчі. Відповідно спробує поліпшити свою результативність і українець Войцехівський.

Зауважимо, що Олексій Войцехівський починав заняття хокеєм у школі київського «Сокола» під керівництвом Юрія Крилова, в одній групі з нинішніми гравцями київського клубу Володимиром Алексюком, Сергієм Бабинцем і Романом Благим. З «Соколом» Олексій двічі, у 2008-му і 2009 роках ставав чемпіоном України, був володарем національного Кубка-2008. Він провів по два чемпіонати світу за юнацьку і молодіжну збірні України.

З 2010 року Войцехівський почав виступати за кордоном: у Казахстані за «Горняк» з Рудного і «Казахмис» з Сатпаєва; у 2015-2017 роках тричі поспіль ставав чемпіоном Туреччини у складі «Зейтінбурну» і двічі був найкращим бомбардиром турецького чемпіонату. За «Вяльк» Войцехівський грає з сезону-2018/2019. Він є одним із лідерів команди, яка за ці чотири роки (у 2019-му і 2022-му стала чемпіонкою Естонії.

Вас може зацікавити