Україна vs Сербія: Увага до правого вінгера Мірко Джуміча

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 24 квітня, національна збірна України зіграє свій другий  матч на ЧС-2023 проти Сербії.

🔥16.00 збірна України – збірна Сербії

📺Трансляція: | Xsport

Збірна Сербії – наш другий суперник на форумі Таллінні. Ця команда належить до андердогів і головних претендентів на виліт, оскільки минулого року на чемпіонаті світу в Тихах серби програли всі чотири матчі з різницею шайб 4-29 і лише дивом не понизилися в класі – через розширення дивізіону 1B до шести команд.

Але вже тут, у Таллінні, серби здивували зі старту, «зачепившись» за нічию в основний час із господарями турніру Естонією і поступилися лише у серії  буллітів – 1:2. Натхненний поєдинок у підопічних Неман’ї Янковича провів досвідчений воротар «Црвени Зірки» Арсен Ранкович, котрий відбив 52 кидки по своїх воротах! Головною ж зіркою Сербії у цій команді слід вважати правого вінгера із «Будапешта» 24-річного Мірко Джуміча (№13), який забив напередодні естонцям і закинув усі (!) чотири шайби команди на минулому ЧС-2022 у Польщі.

Таким чином, серби, як і українці після поразки в овертаймі від Китаю (4:5 ОТ), мають перед сьогоднішньою дуеллю по одному заліковому очку. А лідерство у нашій групі B захопили японці, які розгромили у стартовій зустрічі Нідерланди з рахунком 8:1.

Як би там не було, а збірна України має сьогодні брати три очки, якщо хоче претендувати на глобальну перемогу в Естонії. Адже завдання у «синьо-жовтих» – виграти групу! Про це напередодні заявив президент ФХУ Георгій Зубко, котрий завітав до Таллінна підтримати нашу збірну: «Вперше за три роки ми сформували фактично ідеальний склад, щоб грати й перемагати. Ми зберігаємо оптимізм на рахунок майбутнього. Команда має малюнок, забивних хлопців. Ми маємо всі складові для того, щоб перемагати в цьому дивізіоні. Залишаємо за собою всі шанси на перемогу в групі. Тренерський штаб отримав від федерації єдине завдання – виходити далі. Сьогоднішня поразка в овертаймі жодним чином не змінює наші плани. Вимога до всіх: і до спортсменів, і до керівництва команди – перемагати в наступних чотирьох матчах, щоб не дивитися на результати інших поєдинків. Ми хочемо чути гімн після кожної гри», – пояснив президент ФХУ.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Ігри України та Сербії в історії

27.04.2022 *ЧС Д1A *Тихи  Україна Сербія – 7:0 (Пересунько – 2, Мазур – 2, Німенко, Морозов, Лялька)

22.04.2010 *ЧС Д1A *Тілбург  Україна Сербія – 15:2 (Матерухін – 3, Матвійчук – 2, Шахрайчук – 2, Касянчук – 2, Срюбко, О.Тимченко, Толкунов, Наваренко, Варламов, Міхнов)

Вас може зацікавити