Україна програла Китаю в овертаймі

Збірна України з поразки стартувала на ЧС-2023 в Естонії. Українці були сильнішими за Китай у двох періодах із трьох, але у підсумку програли в овертаймі у форматі «3 на 3», пропустивши вирішальну шайбу від натуралізованого американця Корі Кейна.

 Збірна Китаю Збірна України 5:4 ОТ (0:24:00:2, 1:0)

Шайби: 0:1 – Ворона (Мазур, Мережко, – більш.), 6:19. 0:2 – Ворона (Пересунько, Мережко, – більш.), 19:15. 1:2 – Джо (С.Фу, Локхарт), 20:49. 2:2 – Йіп (Вонг, П.Фу, – більш.), 26:34. 3:2 – Вонг (Спроул, Гоу), 35:47. 4:2 – Челіос, 38:45. 4:3 – Мережко (Пересунько, Ворона, – більш.), 46:33. 4:4 – Ворона (Трахт, Мережко, – більш.), 55:49. 5:4 – Кейн, 62:32.

Китай: О’Брайєн; Челіос – Спроул, Кейн – П.Фу – Йіп, Шульц – П.Чанг, С.Фу – Вонг – Локхарт, Фрам – Джо, Ю.Ян – Річі – З.Чанг, Чен – Р.Ян, Чен, Гуо. Головний тренер – Грег Айрленд.

Україна: Захарченко (Дьяченко, 40:00); Мережко (к) – Ратушний, Пересунько – Мазур – Трахт, Пангелов-Юлдашев – Сисак, Лялька – Фадєєв – Коренчук, Гребеник – Андрейків, Куцевич – Німенко – Денискін, Панченко – Ружніков – Бородай, Ворона. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Арбітри: М.Бака (Литва), Б.Хоппе (Німеччина).

 Кидки: 30 – 37 (9:9, 13:11, 6:17, 2:0).
Штраф: 8 – 31.

23 квітня. Таллінн. Льодовий палац «Тондіраба». 560 глядачів.

Початок зустрічі вийшов нервовим, китайці зусиллями Алекса Річі створили у першій п’ятихвилинці забійний момент, але Едуард Захарченко двічі врятував від неминучого гола. А потім на авансцену вийшов вихованець «Сокола» та екс-гравець «Кременчука» Олексій Ворона, який у ближньому бою переграв воротаря та майстерно відкрив рахунок кидком у «дев’ятку» – 0:1. А під завісу періоду той самий Ворона елегантно підставив ключку під діагональний пас від Олександра Пересунько та подвоїв рахунок. 0:2.

Наскільки успішним вийшов перший період, настільки провальним другий. Кошмар розпочався зі швидкої шайби Коліна Джо, який опинився без опіки на дальній штанзі – 1:2. А ще через півхвилини наш форвард Назар Ружніков несильно припечатав до борту невисокого опонента і судді побачили у діях українця «кримінал», вилучивши нашого гравця після перегляду відеоповтору до кінця матчу та презентували нам нерайдужну перспективу 5-хвилинної гри у меншості. Китайці, склад яких рясніє північноамериканськими профі, не міг не скористатися таким подарунком і забив зусиллями головної зірки Брендона Йіпа – 2:2.

Коли ж наші заграли в рівних складах і почали знову створювати тиск на ворота Китаю, стався несподіваний гол від швидкого Вонга, а під завісу періоду влучний кидок у дальню дев’ятку виконав ще один натуралізований канадець Джейк Челіос – 4:2.

А заключний ігровий відрізок за атмосферної підтримки українських секторів знову пройшов під знаком «синьо-жовтих» та завершився нашим камбеком із голом Ігоря Мережка та феєричним хет-триком Олексія Ворони – 4:4! На жаль, дотиснути китайців не вийшло, хоча шансів було чимало у третьому періоді… А розв’язка настала в овертаймі, де Корі Кейн кидком у «дев’ятку» закинув переможну шайбу у ворота Богдана Дьяченка – 5:4.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити