Українська збірна здобула переконливу перемогу над Хорватією

Другий матч нашої національної збірної у Саппоро очікувався з певною пересторогою. Справа у тому, що балканська команда два дні тому на дуже пристойному рівні провела матч проти Японії. Тож до матчу українські хокеїсти підійшли дуже серйозно.

Таке налаштування відразу далося взнаки. Щойно секундна стрілка зробила свій перший оберт, як Артем Гніденко відкрив рахунок у зустрічі. Українська команда продовжила тиск на ворота суперника і оборона хорватів почала тріщати по швам. Спочатку Олександр Побєдоносцев наочно продемонстрував як потрібно кидати від синьої лінії. А потім Георгій Кіча буквально на жилах протягну шайбу до зони суперників та віддав вивірену передачу на Юрія Петранговського – нападаючий «Кременчука» у цій ситуації не схибив.

Наші хокеїсти, яким перед матчем було поставлено завдання максимально відвести гру від наших воріт, на досягнутому не зупинились і на початку другого періоду практично зняли всі питання щодо переможця. Георгій Кіча, який у цьому матчі здобув дебютне очко у складі збірної, став ще й автором закинутої шайби. Нападаючий «Дженералз» втік з-під опіки захисника хорватів та з позиції високого слоту в один дотик замкнув простріл Артема Гніденка.

У третьому періоді остаточний рахунок гри встановили гравці «зеленої» ланки. Спочатку Роман Благий відзначив свій дебют на турнірі закинутою шайбою, а потім Артем Бондарєв за 5 секунд до фінальної сирени вшосте вразив ворота Росановіча.

При цьому захист нашої команди відіграв значно надійніше, ніж у матчі проти Румунії. Нерідко захисники брали кидки хорватів на себе, чим допомогли Едуарду Захарченку зробити другий шатаут на турнірі.

Завтра ввечері за місцевим часом збірна України проведе поєдинок проти Японії. Саме за підсумками цієї зустрічі визначиться переможець групи та учасник фінального раунду Олімпійської кваліфікації.

Україна – Хорватія – 6:0 (3:0; 1:0; 2:0)

13 лютого 2016 року, 7:30. Арена «Цукісаму» (м. Саппоро), 1227 глядачів

Судді: О. Раводін (Росія), Г. Шукіс (Німеччина), Б. Мартіно (Канада), Д. Пенкевіч (США)

Склад України: Захарченко. Петрухно – Толстушко, Ісаєнко – Романенко, Андрейків – Побєдоносцев, Алексюк – Таран. Захаров – Карпенко – Бабинець, Кіча – Гніденко – Петранговський, Благий – Бондарєв – Міхнов, Луговий – Кузьмік – Бойков.

Голи: 1:0. Гніденко (Кіча, Петранговський, 1:00), 2:0. Побєдоносцев (Бондарєв, 7:28), 3:0. Петранговський (Кіча, 15:42), 4:0. Кіча (Петранговський, Гніденко, 24:06 – більш.), 5:0. Благий (Міхнов, Бондарєв, 49:21), 6:0. Бондарєв (Андрейків, Благий, 59:55)

Кидки: 57 – 26

Вкидання: 38 – 21

Штраф: 6 – 10


Вас може зацікавити