Україна зіграла проти господарів чемпіонату світу

Після дня відпочинку національна збірна команда України провела свій третій поєдинок на чемпіонаті світу в Кракові. Підопічні Олександра Годинюка зустрічалися зі своїм найпопулярнішим суперником – командою Польщі.

Польща – Україна – 3:2 (0:0; 1:0; 2:2)

22 квітня 2015 року, 21:00. «Арена Краков»

Судді: Р. Граділ (Чехія), Д. Конц (Словаччина), А. Вальдейер (Норвегія), Д. Голяк (Білорусь)

Польща: Одробний. Брик – Ромпковскі, Поцєха – Дутка, Вайда – Колтож, Кручек – Ванацкі. Малашинскі – Колуш – Запала, Ковалувка – Паш’ют – Хмєлєвскі, Лашкєвіч – Дзюбінскі – Галант, Урбановіч – Каліновскі – Ванацкі.

Україна: Захарченко (до 59:37). Наваренко – Рябенко, Алексюк – Побєдоносцев, Ладигін – Кугут, Скрипець. Міхнов – Гніденко – Благий, Доніка – Німенко – Варламов, Лялька – Бондарєв – Захаров, Гаврик – Кузьмик – Заблудовський, Петранговський.

Голи: 1:0. Багінскі (Паш’ют, 33:13 – менш.), 2:0. Ромпковскі (Брик, Колуш, 40:32 – 5х3), 2:1. Гаврик (Захарченко, 41:46), 2:2. Лялька (44:52), 3:2. Ромпковскі (Запала, Колуш, 53:44 – більш.)

Штраф: 8 – 12

Кидки: 24 – 19

Поєдинок проти польської команди, як і очікувалося, вийшов складним і доволі нервовим. У своєму інтерв’ю капітан нашої команди Юрій Наваренко зазначив, що найважче буде в перші 7-10 хвилин поєдинку. Трибуни дійсно погнали підопічних Яцека Плахти вперед, але запалу червоно-білих вистало на довше.

Вся стартова 20-хвилинка пройшла під знаком переваги господарів чемпіонату. Лашкєвіч, Хмєлєвскі та компанія мали щонайменше шість непоганих моментів для взяття воріт Захарченка. Але Едуард довів, що недарма отримав від Олександра Годинюка пост номер один. У нашої команди воротам Одробного загрожували Міхнов та Благий. Втім закинутих шайб у першому періоді глядачі так і не дочекалися.

Другий період вийшов результативнішим. Нажаль радіти від цього могли лише польські прихильники хокею. Захарченко знову кілька разів врятував нашу команду у скрутних моментах (один лише вихід віч-на-віч у виконанні Ковалувки чого вартий). А от пропустили ми, що називається, на рівному місці. Артем Гніденко програв вкидання, Гжегож Паш’ют проскочив повз двох захисників, протягнув шайбу до нашої зони і віддав ювелірну передачу на Адама Багінскі, якому залишалося лише влучити в порожній кут.

Третій період розпочався з того, що поляки подвоїли свою перевагу. Граючи 5-на-3 господарі льоду вдруге вразили ворота Захарченка. Але дуже швидко холодний душ на голову поляків пустив Владислав Гаврик. Наш нападаючий отримав шайбу від голкіпера, увійшов до зони та кинув поміж щитків Одробному. Перша шайба Гаврика в національній збірній! Минуло ще три хвилини і дебютною шайбою у формі національної збірної відзначається Віталій Лялька.

Після цього ситуація на майданчику вирівнялася, гра йшла до першої закинутої шайби. Прикро, але відзначитися вдалося нашим суперникам. Олександр Побєдоносцев викинув шайбу за межі майданчика, а Матеуш Ромпковскі вдруге в матчі реалізував більшість.

Синьо-жовті доклали значних зусиль, щоб зрівняти рахунок, але Пжемислав Одробний та захисники польської збірної під час фінального штурму нашої команди доклали максим зусиль, щоб рахунок на табло не змінився.

3:2 – перемога Польщі, яка залишає «Кадрі» шанси на підвищення в класі. А нашій команді в наступних матчах доведеться вести боротьбу за виживання.

***

В інших матчах ігрового дня Казахстан розгромив Японію 7:2, а Угорщина перемогла Італію 4:1. Саме з угорцями наша команда завтра проведе свій наступний поєдинок.


Вас може зацікавити