Україна вперше братиме участь у Всесвітньому жіночому хокейному матчі

34 вітчизняні спортсменки-хокеїстки увійдуть до історії світового хокею як перші українки-учасниці Всесвітнього жіночого хокейного матчу 19 лютого 2017 року о 9:00.

Головна мета заходу полягає в тому, щоб відзначити жіночу гру і об’єднати членів національних асоціацій в їх зусиллях по сприянню та популяризації жіночого хокею.

Протягом 43 годин матч прокотиться по 37 країнам світу, взявши старт в Малайзії. Закінчиться міжнародне свято жіночого хокею в Канаді. Команди будуть умовно поділені на «Світлих» і «Темних», а підсумковий результат складатиме сумарний рахунок усіх проведених матчів в рамках заходу. Рахунок буде вестися в прямому ефірі в режимі он-лайн.

Минулого сезону Міжнародна федерація хокею вперше провела Всесвітній жіночий матч в поєднанні зі Світовим уїк-ендом жіночого хокею, і пілотний проект виявився успішним. У цій ініціативі взяли участь 29 країн – від Нової Зеландії до Канади, що дозволило провести одну безперервну гру протягом 43 годин. Кінцевий результат гри був 106-83 на користь команди «синіх».

В Україні організатором матчу є жіночий комітет Федерації хокею України. Участь у матчі братимуть представниці вітчизняних хокейних клубів, з яких буде сформовано дві команди (15 польових гравців та 2 воротарі у кожній команді).

Сам матч відбудеться на льодовій арені «Термінал» у місті Бровари (вул. Київська, 316). Початок гри – 19 лютого 2017 року о 9:00. Вхід на матч – вільний.

Пряму трансляцію Всесвітнього жіночого матчу в Україні можна буде побачити он-лайн. Спостерігати за подіями, що відбуваються на броварському льоду, можна буде на офіційному Youtube-каналі жіночого комітету Федерації хокею України.


Вас може зацікавити