Україна в епіцентрі. IIHF скоригувала графік найкрупніших заходів у 2022-2023 роках

Змінилися декілька місць проведення майбутніх чемпіонатів з хокею та їх дати. Рада IIHF також обговорила проведення чемпіонату світу з хокею 2023 року.

Чемпіонат світу з хокею 2022 року

Ігри групи А та два чвертьфінальних поєдинки чемпіонату світу з хокею 2022 року відбудуться на льодовій арені в фінські столиці Гельсінкі.

«Льодова арена Гельсінкі, відкрита у 1966 році, прийме четвертий чемпіонат світу з хокею з шайбою. Вперше чемпіонат світу з хокею відбувся там у 1974 році, а попередній – у 1991 році. Крім того, група юніорського чемпіонату світу 2016 року відбулася в Гельсінкі.

Льодова арена Гельсінкі розрахована на 8200 глядачів. IIHF працюватиме з оргкомітетом, щоб доповнити зал додатковою інфраструктурою та об’єктами, щоб підготувати його для команд, які там змагатимуться.

Інформація про зміни в продажу квитків буде оголошена на початку наступного тижня. Власники квитків також будуть проінформовані електронною поштою.

Чемпіонат світу 2022 року серед юніорів

Юніорський чемпіонат світу 2022 року в Канаді, який довелося скасувати через ситуацію з поширенням вірусу Covid-19 у грудні, планується зіграти з 9 по 20 серпня 2022 року. Передбачається, що місцем проведення всіх ігор буде Rogers Place в Едмонтоні, штат Альберта.

За рішенням Ради IIHF, незабаром відбудуться подальші обговорення з командами-учасницями щодо проведення World Juniors щодо деталей організації та логістики.

Турнір з календарем, який буде складено разом з усіма зацікавленими сторонами, розпочнеться заново, а результати з грудня 2021 року не зараховуватимуться до турнірної таблиці. Вікові групи (гравці 2002 року народження або пізніші) мають право на участь. Жодна з команд понижуватися в класі не буде, а план проведення чемпіонату світу серед юніорів 2023 року обговориться пізніше.

Уболівальникам, які придбали квитки на чемпіонат світу 2021 і 2022 років серед юніорів, буде надано прямий доступ до події 2022 року в серпні, а продаж квитків очікується в квітні.

Чемпіонат світу з хокею до 18 років 2022 року

Після скорочення до восьми команд новий розклад ігор буде встановлений для чемпіонату світу з хокею 2022 року до 18 років у Ландсгуті та Кауфбойрені (Німеччина).

Нові дати турніру – 23 квітня – 1 травня 2022 року.

Чемпіонат світу з хокею серед жінок до 18 років 2022 року

Рада IIHF схвалила перенесення жіночого чемпіонату світу з хокею 2022 року до 18 років зі Швеції до Сполучених Штатів у червні 2022 року. Очікується, що найближчим часом буде оголошено детальнішу інформацію про дати та місця проведення.

Першочергове проведення події планувалося на січень у Лінчепінґу та Мьольбі (Швеція), але так само, як і інші події січня, не відбулася через Covid-19. Так само, як і для попередньо запланованого турніру, право на участь матимуть гравці 2004 року народження чи молодші.

 

Словаччина виступатиме на турнірі восьмою командою. Таким чином, у Дивізіоні I, група А цьогоріч гратимуть п’ять команд. Формат вильоту/підвищення залишиться незмінним, коли одна команда вилетить, а одна підвищиться.

Разом з господарями та командами-учасницями також триває планування нижчих дивізіонів жіночої категорії U18, які також не могли зіграти в січні. Група A дивізіону I буде складатися з п’яти команд, які відбуватимуться в Дьорі (Угорщина), дати яких будуть підтверджені найближчим часом, тоді як дивізіон I, група B, у Радентгайні (Австрія), запланований на 5-11 вересня. Матчі дивізіону II планується провести влітку в Стамбулі (Туреччина). Дати в цьому дивізіоні, де наразі зареєстровано вісім команд, визначаться пізніше.

Чемпіонат світу з хокею 2022 року, дивізіон I група B

На прохання Польської асоціації хокею, Рада IIHF схвалила перенесення чемпіонату світу 2022 року, дивізіону I групи B в Польщі з Катовіце до Тихи. Місцем проведення стане Зимовий стадіон (Stadion Zimowy), на якому раніше вже відбувалися змагання IIHF.

У турнірі візьмуть участь Польща, Японія, Естонія, Україна та Сербія.

Турнір запланований на кінець квітня, новий розклад ігор і дати будуть оголошені найближчим часом. З фанатами, які придбали квитки на подію на попередньому місці в Катовіце, на офіційній платформі eBilet.pl, зв’яжуться електронною поштою і зможуть безкоштовно повернути квитки або вибрати нові місця в Тихи.

Оновлення про Україну

Через війну в Україні та безпеку гравців у країні зупинилися внутрішні змагання, що також унеможливлює міжнародні турніри.

На наступний захід IIHF з українською участю, жіночий чемпіонат світу з хокею 2022 року, дивізіон III групи А, збірну України довелося вилучити. 4-7 квітня 2022 року турнір у Болгарії (Софія), відбудеться за участю чотирьох команд.

Натомість наприкінці квітня залишаються заявлені чоловічі національна та юнацька (U18) чоловічі збірні України.

Подальші оновлення подій на 2022 рік

Чемпіонат світу з хокею до 18 років 2022 року в Словаччині, дивізіон I групи A, перенесений до Пешнятова. Дати турніру залишаються незмінними – 11-17 квітня 2022 року, у турнірі беруть участь Словаччина, Казахстан, Данія, Норвегія, Франція та Японія.

Визначилися нові дати проведення турнірів U20, які довелося скасувати в січні через Covid-19. Чемпіонат світу з хокею 2022 року до 20 років, дивізіон II групи B у Белграді (Сербія), відбудеться 12-18 вересня, а чемпіонат світу до 20 років 2022 року в Керетаро (Мексика), зіграють 22-31 липня 2022 року.

У зв’язку з вилученням учасників чемпіонату світу з хокею 2022 року до 18 років, дивізіон III, група B у Сараєво (Боснія і Герцеґовина), гратимуть лише з трьома командами. Команди домовилися провести турнір за подвійною коловою системою. Нові дати – 17-22 квітня 2022 року.

Оновлення на 2023 рік

28 лютого Рада IIHF вирішила відібрати в РФ права на проведення чемпіонату світу серед юніорів 2023 року та розпочала обговорення щодо пошуку нового організатора заходу. Турнір заплановано на 26 грудня 2022 року по 5 січня 2023 року.

Враховуючи поточну ситуацію та далекосяжні наслідки війни в Україні, Рада IIHF вважає складним проведення чемпіонату світу з хокею 2023 року в росії. Наразі проводяться усі аналітичні дослідження, Рада IIHF прийме остаточне рішення щодо чемпіонату світу з хокею 2023 року в росії на наступному засіданні Ради.


Вас може зацікавити