УХЛ: Камбек “Сокола” у Харкові, повторне порушення вимог ДК ФХУ “Краматорськом”

У четвер, 18 листопада, в регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги відбулося два поєдинки, які запам’ятаються вболівальникам надовго.

Зустріч “Рулав Одда” і “Сокола” залишила відбиток у суто хокейному аспекті. Новачок чемпіонату дав достойний бій лідерові. Після двох періодів підопічні Ігоря Шаманського вели 3:1 і були близькими до сенсації. Найперше такий результат став наслідком блискучої гри голкіпера “вікінгів”, гравця збірної України Олега Петрова.

Правда, в третьому періоді харків’яни з тиском гостей впоратися все ж не змогли і в кінцівці зустрічі виявилися не здатними навіть довести справу до овертайму. В трьох із чотирьох результативних атак “Сокола” взяв участь центрфорвард збірної України Євгор Кузьменко, який спершу закинув сам, а потім допоміг це зробити Олександрові Павленку та Андрієві Алексєєву. Довершив справу кидком від синьої лінії у порожні ворота капітан киян Андрій Міхнов.

Рулав Одд” Харків — “Сокіл” Київ — 3:5 (2:1, 1:0, 0:4)

Шайби: 1:0 — Пугачов (Сурсов, Єгоров), 04:20. 1:1 — Єлисеєнко (Дан. Давидов, – менш.), 14:09. 2:1 — Басков (Сиротенко, Єфімов, – більш.), 16:34. 3:1 — Сергеєв (Єгоров, Кіча), 34:06. 3:2 — Кузьменко (Дан. Давидов), 43:13. 3:3 — Павленко (Кузьменко, Рубан), 53:46. 3:4 — Алексєєв (Кузьменко, Рубан), 57:20. 3:5 — Міхнов (п.в.), 59:13

Воротарі: Петров — Кубрицький

Другий поєдинок теж, але доволі несподівано тримав у напрузі до заключних секунд. Несподівано, бо “Білий Барс” до того програв усі 19 проведених матчів. Поступилися підопічні Костянтина Буценка й у 20-те. Але билися з “Краматорськом” вони достойно.

Щоправда, поєдинок цей виділяється не стільки власне грою, скільки безпрецедентними діями представників команди-господарки, які попри застереження від Федерації хокею України про недопустимість повторного порушення,яке автоматично означає виключення команди з чемпіонату, все ж вдруге виставили на гру відстороненого від участі в офіційних змаганнях оборонця Павла Тарана.

Нагадаємо, що цей хокеїст разом із представниками “Донбасу” Пилипом Пангеловим-Юлдашевим, Віталієм Андрейківим, Микитою Буценком, Іллею Коренчуком, Віктором Захаровим і Олександром Пересуньком самовільно залишили табір збірної за добу до матчу проти угорців у рамках Меморіалу Тамаша Шаркозі у Будапешті. Дисциплінарний комітет ФХУ відсторонив гравців на час проведення розслідування провадження за фактом спроби зриву підготовки національної збірної України до чемпіонату світу-2022. Проте і хокеїсти “Донбасу”, і краматорець Таран це рішення проігнорували, за що клуби отримали технічні поразки в попередніх поєдинках. Повторне нехтування рішеннями ДК ФХУ згідно з дисциплінарним кодексом Федерації означає виключення зі змагань.

Краматорськ” — “Білий Барс” Біла Церква — 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Шайби: 1:0 — Столяренко (Сергієвський), 02:58. 2:0 — Афанасьєв (Столяренко, – більш.), 04:31. 2:1 — Попережай (Брага), 20:49. 3:1 — Каліничев (Сірченко, Тимченко), 27:53. 4:1 — Каліничев (Сірченко, Тимченко), 41:53. 4:2 — Собко (Куцевич, Качан, – більш.), 43:59. 4:3 — Брага (Алексюк, Попережай, – більш.), 56:31

Воротарі: Кучер — Майко

Завтра, 19 листопада, “Кременчук” о 18:30 прийматиме “Донбас”. О 19:00 розпочнеться поєдинок у Херсоні між “Дніпром” і “Маріуполем”.


Вас може зацікавити