УХЛ: «Дніпро» здобув драматичну перемогу над БСФК в овертаймі

Херсонський «Дніпро» здобув важку перемогу в овертаймі над командою Броварського спортивно-фахового коледжу в першому матчі регулярного чемпіонату Української хокейної ліги в 2022 році.

«Дніпро» (Херсон) – БСФК (Бровари) 4:3 ОТ (0:0, 2:2, 1:1, 1:0)

Шайби: 1:0 – Попов (Саврицький, – менш.), 22:48. 2:0 – Сергеєв (Зайцев), 24:50). 2:1 – Пасманик (Бешаров, Алдамжаров), 30:43. 2:2 – Алдамжаров (Башаров, Пасманик), 35:04. 2:3 – Андрющенко (Іщенко), 44:28. 3:3 – Басков (Ратушний, Кірющенков), 58:53. 4:3 – Сергеєв (Саврицький, Попов), 60:41

«Дніпро»: Писаренко; Саврицький – Голубич, Кардашов – Ратушний, Павлов – Будько, Панков; Попов – Сергеєв – Зайцев, Кірющенков – Бандуркін – Басков, Бондаренко – Дворник – Тищенко, Булах, Русаков. Тренер – Віктор Богатирьов

БСФК: Петров; Гребеник – Дахновський, Логач – Кисельов, Трошкін – Р. Бойко, І. Бойко – Іщенко; Стецюра – Ступак – Бородай, Алдамжаров – Бешаров – Пасманик, Грабовецький – Панченко – Андрющенко, Койда – Боярчук – Баглай. Тренер – Олександр Бобкін

Кидки: 50 (15+19+15+1) – 32 (9+8+15+0)
Штраф: 4 (0+2+2+0) – 6 (4+0+2+0)

10 січня. Херсон. Арена «Фаворит». 180 глядачів

Тренери обох команд відразу наважилися виставити підписаних напередодні новачків: БСФК – Олега Петрова, «Дніпро» – Кирила Бондаренка. Перший з них, відбивши 46 кидків, став одним із героїв зустрічі. Проте надійної гри Петрова для перемоги броварчанам все ж забракло.

«Щуки» зламали хід гри, яка складалася не на їхню користь, буквально останньої миті. Після рівного загалом першого періоду в другому команди обмінялися дуплетами шайб у виконанні нападників перших ланок.

Вперед БСФК у третій 20-хвилинці вивів Борис Андрющенко. Проте «Дніпро» врятувався від поразки за 67 секунд до сирени, завдяки майстерному кидку Алєксєя Баскова. А на самому старті овертайму провал у захисті гостей перетворився фактично в буллітну спробу у виконанні Алєксєя Сергеєва. Той переграв Петрова майстерно – 4:3.

 «Нас підвела концентрація в кінці гри», – лаконічно прокоментував матч наставник БСФК Олександр Бобкін.

«Гра нам не вдалася, хоч ми й виграли. Я невдоволений, – сказав Віктор Богатирьов. – Приїжджають нові хлопці, відразу вливаються в гру. Звісно, може, потрібен час, щоб вони зігралися. Але якість гри бажає кращого. Повели 2:0, потім відразу віддали шайбу суперникам і дозволили їм зрівняти результат. Багато нарікань на гру в обороні. У нас така тенденція – приїжджають нові гравці і відразу виходять на лід. Звісно, є що кадрові проблеми. У нас центрфорвард першої ланки Булат Хамматов травмований. Тривають перестановки в ланках. Потрібен час, що з’явилося порозуміння. Ми знали, що добре грає Олег Петров. Він сьогодні рятував БСФК багато. Будемо готуватися до наступного матчу. На нас очікує серйозна розмова. Це не справа – так грати. Тут навіть не питання – виграли чи ні. Мене якість гри турбує. Це не гра в хокей».


Вас може зацікавити