У ту мить, коли голосували за «ленд-ліз». Збірна України в достойній боротьбі програла Польщі

Національна збірна України провела дуже пристойний за якістю поєдинок проти поляків у рамках чемпіонату світу в дивізіоні 1В. Наші хокеїсти поступилися льодовій дружині з дружної країни лише в серії буллітів.

Україна – Польща – 2:3 Б (1:2, 0:0, 1:0, 0:0)

Шайби: 0:1 – Паш (Зиґмунт, Брик), 12:01. 1:1 – Фадєєв (Мережко, Лялька, – подв. більш.), 15:15. 1:2 – Паш (Вронка, Чура), 17:56. 2:2 – М. Сімчук, 44:38. 2:3 – Буковскі (переможний булліт)

Україна: Писаренко; Толстушко – Мережко, Пангелов-Юлдашев – Матусевич, Литвинов – Андрейків, Гребеник; Міхнов – Мазур – Пересунько, Лялька – Фадєєв – Коренчук, Благий – Німенко – Морозов, Чіканцев – М. Сімчук – Бородай, Ворона. Тренер – Вадим Шахрайчук; асистенти – Костянтин Сімчук, Дмитро Христич

Польща: Мюррей; Брик – Чура, Ґорни – Костек, Кручек – Вайда, Яскевич; Зиґмунт – Паш – Вронка, Лищарчик – Валеґа – Дзюбінскі, Міхальскі – Коморскі – Єжорскі, Буковскі – Стажиньскі – Ґощиньскі. Тренер – Роберт Калабер

Кидки: 33 (5 + 10 + 10 + 8) – 31 (8 + 12 + 9 + 1)
Штраф: 10 (0 + 4 + 4 + 2) – 10 (6 + 2 + 0 + 2)

28 квітня. Тихи (Польща). Зимовий стадіон. 1930 глядачів

Старт поєдинку минув за помітної переваги нашої команди. Українці могли повести в рахунку після того, як Андрій Міхнов вивів на побачення з воротарем господарів Пилипа Пангелова-Юлдашева. Проте Мюррей відвів загрозу, а невдовзі Домінік Паш завершив контратаку суперників кидком приблизно з тієї ж позиції, з якої не забив наш оборонець.

Україна відігралася, отримавши подвійну більшість. Євген Фадєєв, звісно, не кидав по воротах, а віддавав передачу, однак голкіпер суперників пропустив шайбу між щитків. Зрештою, на першу перерву за рівного рахунку наша команда піти не змогла, оскільки знову пропустила швидкісний випад суперників, який завершив той же Паш.

Другий період був для нашої команди доволі непростим. Більшість часу ми провели на власній половині. Але вистояли. Найперше завдяки майстерності Сергія Писаренка, котрий здійснив кілька надто карколомних сейвів.

Відігрватися українцям вдалося в середині третього періоду. Юний Михайло Сімчук переграв шайбу в середині поля, пройшов до воріт і майстерно переграв Джона Мюррея. Після того, як рахунок зрівнявся, обидві команди воліли грати обережно. Навіть коли отримували чисельну перевагу, як то було у випадку з поляками.

В овертвймі обидві команди теж мали по одній нагоді завершити гру завдяки чисельній більшості. Але теж ними не скористалися. Українці мали значно більше нагод виграти в основний час, але переграти Мюррея не змогли. А в серії буллітів поляки виявилися влучнішими, закинувши три кидки проти одного нашого, у виконанні Романа Благого. При цьому Сімчук і Міхнов, начебто зробивши все правильно, не реалізували своїх спроб лише дивом. Зрештою, в той час, як американський Конгрес позитивно голосував за спрощення надання зброї Україні, це виглядало таким мізером! Хокейні перемоги ми ще обов’язково здобудемо. А полякам хочеться подякувати за те, що на цей матч вони вийшли з національним гербом, пофарбованим у синьо-жовті барви.

Наступний матч наша команда проведе 30 квітня. Починаючи з 17:30, гратимемо проти Японії, котра наразі з двома перемогами очолює таблицю.

Вас може зацікавити