У світ вийшла книга присвячена історії проведення чемпіонатів України з хокею

Справжнім подарунком для хокейних гурманів став вихід нової книги відомого хокейного дослідника та історика Віктора Жалія, присвяченої історії проведень національного чемпіонату України з хокею. Дану роботу Віктор Іванович представив у співпраці з Миколою Яценюком.

До цього в Україні не було видання, присвяченого національним чемпіонатам. Автори книги вирішили виправити це, і, нарешті, вперше систематизували всі наявні дані про національні першості. Тим більше, що їх рахунок вже наближається до трьох десятків.
У книзі наведено результати матчів, індивідуальну статистику гравців та цікаві факти, що мали місце під проведення змагань.

«Задум створити книгу, присвячену історії національних чемпіонатів, був у мене вже давно. Але ця ідея весь час вимушено відкладалася «на потім». Основною перешкодою була величезна кількість «білих плям» в статистиці по багатьом національним першості. але чорнова робота в цьому напрямку не припинялася протягом останнього десятиліття. І після того, як почалася співпраця з Миколою Яценюком, крига скресла. Нагадаю, що з Миколою ми зробили вже два спільних проекти (перший – «Збірна України на чемпіонатах світу») і, думаю, наша робота над історією українського хокею триватиме й надалі. – зазначив Віктор Жалій. – Хочу висловити подяку всім, хто допомагав нам у створенні книги. Це були відомі в минулому хокеїсти і тренери, та й просто шанувальники українського хокею. Особливо тут хотів би виділити Олександра Грибанова і Анатолія Сидя, які протягом багатьох років займалися висвітленням подій в чемпіонатах країни. Також величезне спасибі хочеться сказати і Юрію Кириченку, який постійно надавав неоціненну допомогу в наданні офіційних протоколів матчів національних змагань.
Ну і на завершення кілька слів про видавництво «Статус» (Запоріжжя), яке люб’язно погодилося допомогти з випуском і розповсюдженням книги. Його керівник В.М. Систеров є палким прихильником хокею. За останні роки «Статус» потихеньку стає головним «хокейним» видавництвом в нашій країні».
Придбати книгу можна у видавництві «Статус» за наступним посиланням:

https://www.status.zp.ua/product/hockey_cu/ – м’яка обкладинка

https://www.status.zp.ua/product/hockey_cu2/ – тверда обкладинка


Вас може зацікавити