У Ризі 21 травня розпочнеться 84-й в історії чемпіонат світу з хокею з шайбою

84-й в історії чемпіонат світу стартуватиме сьогодні, 21 травня, в латвійській Ризі.

Традиційно в елітному дивізіоні 16 команд поділено на групи А і В. У першій зіграють Росія, Швеція, Чехія, Швейцарія, Білорусь, Словаччина, Данія та Великобританія, а в другій – Канада, Фінляндія, США, Німеччина, Латвія, Норвегія, Італія та Казахстан. 

У перший день змагань на лід вийдуть пари Росія – Чехія та Німеччина – Італія. Початок дебютних ігор – о 16:15 за київським часом. Після них о 20:15 за київським часом розпочнуться наступні матчі світової першості – між Білоруссю та Словаччиною, а також між Канадою і Латвією.

Зазначимо, що на чемпіонаті працюватимуть 18 арбітрів і 18 лайнсменів із 14 країн світу.

Змагання в Ризі прийматимуть два об’єкти – «Арена Рига» та Олімпійський спортивний центр. «Арена Рига» стане головним льодовим майданчиком чемпіонату світу. Стадіон прийматиме всі матчі в групі В, дві чвертьфінальні гри, півфінал та медальні зустрічі. В Олімпійському спортивному центрі, своєю чергою, проходитимуть матчі групи А та інші два протистояння чвертьфіналу.

Нагадаємо, що востаннє Латвія приймала світову першість в елітному дивізіоні у 2006 році. Тоді чемпіонами стали шведи, які напередодні здобули золото зимових Олімпійських ігор у Турині, Італія.


Вас може зацікавити