У Мінмолодьспорту привітали збірну України з хокею із вдалим завершенням сезону

26 квітня в Міністерстві молоді та спорту привітали збірну команду з хокею, яка стала чемпіоном світу в Дивізіоні ІВ, і в наступному сезоні представлятиме Україну в Дивізіоні ІА.

Міністр Ігор Жданов подякував гравцям, тренерському складу та Федерації хокею України за видовищну та якісну перемогу.

«Під час цих змагань наша команда проявила справжній бійцівський та чоловічий характер, наш український козацький дух, великий патріотизм. Цей успіх став результатом командної роботи всіх гравців і тренерів, наших хокейних клубів, які делегували у збірну своїх провідних гравців, забезпечували їм регулярну ігрову практику, Федерації хокею та Мінмолодьспорту. Незабутнім для всіх вболівальників також стало потужне виконання переможного гімну України гравцями і тренерами збірної за підсумками змагань», – зазначив Ігор Жданов під час прес-конференції на честь переможців.

Міністр та учасники зустрічі аплодисментами відзначили гру голкіпера збірної України Едуарда Захарченка, який одноголосно був визнаний найкращим воротарем чемпіонату світу.

Ігор Жданов наголосив, що Міністерство молоді та спорту виділило 2,97 млн. грн. на підготовку збірної України з хокею в 2015-16 роках та участь в чемпіонаті світу. Навчально-тренувальні збори хокеїсти національної збірної, зокрема, проводили на льодовій арені Київського Палацу спорту, роботу якої було відновлено в 2015 році.

«Мінмолодьспорту в міру своїх сил та можливостей й надалі створюватиме максимально сприятливі умови для підготовки збірної команди України, відродження слави українського хокею», – запевнив Міністр.

Головний тренер збірної Олександр Савицький подякував команді за злагоджену гру протягом минулого сезону та особисто Ігорю Жданову за підтримку. Гравці команди вручили Міністру футболку національної збірної України з хокею.

Президент Федерації хокею Анатолій Брезвін наголосив на тому, що ця перемога стала можливою завдяки спільним зусиллям гравців і тренерів, а також лікарів, технічного персоналу збірної.

Анатолій Брезвін та Ігор Жданов також зазначили, що Міністерство, Федерація та спортивна громада планують об’єднати спільні зусилля для пошуку шляхів введення в експлуатацію льодового стадіону Авангард в Києві, який повернуто до сфери управління Мінмолодьспорту.


Вас може зацікавити