У Харкові з’явиться нова льодова арена в одному з найбільших парків міста

Під час сесії Харківської міської ради 24 лютого було прийнято рішення побудувати нову льодову арену в парку Машинобудівників. Про це повідомляє пресслужба Ради.

Наразі робоча група займається проектуванням майбутнього об’єкта. Це підтвердив секретар міськради Ігор Терехов:

«Ми виділили кошти з міського бюджету й проектуємо льодову арену. Параметри її такі: вона буде в парку Машинобудівників, площа земельної ділянки – 4,3 гектара. Там буде 2,5 тисячі стаціонарних місць. Розмір головного поля – 30 на 60 метрів, тренувального майданчика – 28 на 58 метрів. Окрім того, буде розміщено поле для кьорлінгу, роздягальні, приміщення для тренерів».

За словами Терехова, майбутня арена буде багатофункціональною, поруч розташовуватиметься урбан-парк. Його вартість складатиме 30 мільйонів гривень. Об’єкт нараховуватиме 15 локацій, присвячених різним вуличним культурам. Також біля спортивної споруди облаштують бази для тренувань і паркомісця.

Зазначимо, що бюджет проекту самої льодової арени поки що не розголошується, точні дати завершення будівництва – також.

Нагадаємо, що в 2021 році Харківська міська рада виділила 349,9 мільйона гривень на фізкультуру і спорт. Зокрема, передбачені витрати в 97,2 мільйона гривень на подальший розвиток спортивної інфраструктури міста, у тому числі на реконструкцію 17 спортивних майданчиків на території шкільних установ, 5 спортивних майданчиків на території дошкільних навчальних закладів, 9 комбінованих спортивних майданчиків.


Вас може зацікавити