У Харкові відбувся фінал Чемпіонату України з хокею з шайбою серед жінок 2018/2019 років

21 квітня 2019 року, на майданчику Льодової арени у місті Харкові визначився чемпіон України серед жінок в сезоні 2018/2019 років.

Переможцем змагань стала команда «Україночка» з Києва. Другу сходинку посіли – «Пантери» з міста Харків. Третіми фінішували хокеїсти київської команди «Автомобіліст».

ХК «Україночка» здолала ХК «Пантери» з рахунком 2:1 в фінальній серії матчів, бронзу було зараховано команді «Автомобіліст» за результатом регулярної частини чемпіонату України.

Третій рік поспіль Федерація хокею України проводить чемпіонат України серед жінок. В цьому сезоні чемпіонат відбувався у два етапи. Загалом у змаганні взяли участь три команди.

Перший етап проводився за туровою системою. У кожному турі брали участь дві команди. В рамках ігрового туру команди проводили по три зустрічі.

До фіналу потрапили дві найкращі команди за підсумками першого етапу, а саме: «Пантери» (м. Харків) та «Україночка» (м. Київ).

Церемонія закриття розпочалася з нагородження найкращих гравців чемпіонату: найкращий воротар – Ірина Заіченко (ХК «Україночка»), найкращий захисник – Марина Кобчук (ХК «Україночка»), найкращий нападник – Діана Ковтун (ХК «Пантери»), найкращий бомбардир –Дар’я Цимиренко (ХК «Україночка»), MVP-найкорисніший гравець – Юлія Добровольська(ХК «Україночка»).

У офіційній церемонії нагородження переможців та призерів взяли участь: Юлія Артем’єва (віце-президент Федерації хокею України), Олександра Слатвицька (керівник дисциплінарного комітету Федерації хокею України), Іван Ковальов (керівник відокремленого підрозділу Федерації хокею України в Харківській області) – та Анатолій Бабічев (заступник голови Харківської обласної державної адміністрації).

– «Рівень розвитку хокею серед дівчат покращується. З кожним днем кількість маленьких дівчаток-хокеїсток невпинно зростає в багатьох містах України. Хотілось би бачити в чемпіонаті більшу кількість команд-учасниць, але радує те, що всі дівчата, які грають в складі жіночої збірної команди України – є учасницями чемпіонату України. Всі команди достойно представили себе і можуть пишатись отриманими медалями» – розповіла Юлія Артем’єва (віце-президент Федерації хокею України).

Організатором чемпіонату є Федерація хокею України. Контроль за проведенням змагання здійснює жіночий комітет Федерації.

Нагадаємо, що останні роки хокей в Україні вийшов на новий рівень. В січні 2019 року жіноча збірна команда України пройшла кваліфікацію до Чемпіонату Світу в Дивізіоні 2 група Б, зайнявши 1 місце. Загалом в кваліфікації брали участь команди з Бельгії, Болгарії, Південної африканської республіки та Гонконгу.


Вас може зацікавити