«Турнір у Любляні був челенджем для мене». Дмитро Кубрицький ‒ про сезон, дебют у збірній та змагання у Словенії

Воротар київського «Сокола» та віднедавна національної збірної України Дмитро Кубрицький дав інтерв’ю Федерації хокею України в якому розповів про нерви, особисті злети та спади під час сезону, про відчуття від дебюту в збірній України. А також розкрив секрет збірної Канади, яка не першим складом виграла чемпіонат світу у Латвії.

‒ Як оціните попередній сезон для себе?

‒ Думаю, я провів непоганий сезон. Були і хороші, і провальні матчі, коли треба було «витягувати» команду. Вчимося, це все приходить із досвідом. Головне на початку сезону було отримати досвід.

‒ «Сокіл» одразу після відродження вийшов до фіналу плей-оф чемпіонату України. Розраховували в перший же сезон так далеко пройти?

‒ Я і подумати не міг, що «Сокіл» так зіграє. У нас був молодіжний хокейний клуб, було дуже багато молодих хокеїстів, які ще не пограли. З тим складом ми точно не пройшли би навіть до плей-оф. Ми почали тягнутися за легіонерами, яких прийшли в команду. Побачили, що існує інший рівень. А в конкуренції ми почали рости всі разом. Плюс, за рахунок злагодженого колективу ‒ хлопці один одному допомагали. Не лише на льоду, а й в житті. У всіх були дуже дружні стосунки.

‒ Ви дебютували в національній збірній. Які відчуття? Як це – грати за збірну України?

‒ Було дуже важко в моральному плані. Закінчення сезону в мене було не дуже успішним, плюс, я провів не дуже хороший збір. Це на мене тиснуло. Але коли в першій грі вийшов на лід ‒ все відійшло на задній план, я сконцентрувався. Не сподобалося, що пропустив 9 шайб. Це буде для мене гарним уроком. У національній збірній не можна так помилятися.

‒ Що скажете про турнір у Любляні в цілому? Як Вам рівень суперників збірної України на цьому турнірі?

‒ Був дуже великий тиск через те, що всі дивилися матчі, грати з командами такого рівня ‒ Словенія, Австрія. Там брали участь дуже багато досвідчених гравців, які грали в елітному дивізіоні. Це давало для мене поштовх, що я не гірший за них, що зможу показувати такий самий результат. Наші суперники грають на такому рівні, до якого хочеться прагнути. Матчі наших опонентів я дивився ще коли вони виступали в «елітці» ‒ з канадцями, зі шведами. Для мене це був челендж ‒ проявити себе на їхньому фоні, подивитися на рівень збірних, як справжні професіонали ставляться до своєї справи. Там дійсно був дуже сильний рівень. Дуже важливо це відчути не з точки зору вболівальника чи глядача, а з боку суперника на льоду. Це додавало впевненості та куражу.

‒ Ви напевне стежили за чемпіонатом світу з хокею, чи здивував його підсумок?

‒ Чемпіонат світу вийшов дуже цікавим. Під час «регулярки» сталося кілька гучних сенсацій. Було цікаво спостерігати особливо за тим, як розпочали турнір канадці та як вони його завершили.

‒ У чому, на Вашу думку, секрет Канади, яка десь сьомим складом змогла перемогти на турнірі?

‒ Після перших матчів, напевно, приїхали гравці з НХЛ, тому що перший склад був не дуже зіграним. Було чимало молодих хлопців із університетських ліг. Думаю, підсилення змінило команду ‒ перші три поразки дали їм поштовх.

‒ Які плани на це літо? Можливо, десь відпочиватимете? Коли почнете готуватися до наступного сезону?

‒ Зараз відпочиваю, підтримую фізичну форму в залі. В середині липня вже розпочинатиметься повноцінна підготовка до сезону ‒ у тактичному, ігровому сенсі. Почнемо на льоду тренуватися.


Вас може зацікавити