Три команди в одному таборі: національні команди розпочинають збори в Броварах

Сьогоднішній день, 8 листопада, для українського хокею унікальний. Три національних збірних зберуться одночасно в єдиному тренувальному таборі у броварському “Терміналі”, щоб провести там осінні учбово-тренувальні збори. Звісно, завдання у тренерів кожного з колективів різні, але обраний ними і Федерацією хокею України напрям один: розвивати команди і гравців таким чином, щоб у підсумку досягти головної мети — потрапляння першої збірної на Олімпійські ігри 2034 року.

До розширеного списку кандидатів нашої національної команди, який визначили тренери Вадим Шахрайчук і Костянтин Сімчук, увійшло 30 хокеїстів.

Воротарі: Дмитро Кубрицький, Артур Оґанджанян (обидва – «Сокіл»), Олег Петров («Рулав Одд»)

Оборонці: Віталій Андрейків, Андрій Григор’єв, Пилип Пангелов-Юлдашев (усі – «Донбас»), Денис Матусевич («Маріуполь»), Павло Таран («Краматорськ»), Всеволод Толстушко («Кременчук»), Владислав Герцик, Іван Сисак (обидва – «Сокіл»), Євген Ратушний («Дніпро»)

Нападники: Віктор Андрущенко, Андрій Міхнов, Дмитро Німенко (усі – «Сокіл»), Сергій Бабинець, Роман Благий, Олександр Костиков, Вадим Мазур (усі – «Маріуполь»), Микита Буценко, Віктор Захаров, Ілля Коренчук, Гліб Кривошапкін, Віталій Лялька, Фелікс Морозов, Олександр Пересунько, Максим Разумов (усі – «Донбас»), Олексій Ворона, Тимур Гриценко, Іван Савченко (усі – «Кременчук»)

Підсумує броварський збір участь збірної України в етапі Euro Ice Hockey Challenge в Будапешті. 12 листопада українці поміряються силами з представниками елітного ешелону світового хокею італійцями, а 13-го зіграють з господарями турніру угорцями, які наразі презентують дивізіон 1А. Крізь ці збори і участь в Euro Ice Hockey Challenge команда Вадима Шахрайчука готується до виступів на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В, який відбудеться у польському Катовіце 25 квітня – 1 травня 2022 року. Суперниками нашої команди, окрім господарів турніру, будуть команди Естонії, Литви, Японії та Сербії. Право підвищитися в класі і виступати в 2023-му в другому за силами дивізіоні світового хокею отримає переможець групи.

Vbet — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити