Тренери національних збірних підвели підсумки зборів у Палаці спорту

У четвер, 17 лютого, офісі Федерації хокею України відбувся директорат збірних України за участю наставників усіх національних команд і керівництва ФХУ. Засідання було присвячене завершенню учбово-тренувальних зборів у київському Палаці спорту. 

На початку зібрання всі присутні привітали головного тренера юнацької збірної України U18 Олександра Бобкіна з перемогою на турнірі в Литві. Сам фахівець подякував і відзначив, що важливий навіть не стільки результат, скільки проведена протягом цього тижня робота. Як у київському Палаці спорту, так і під час матчів з ровесниками з Естонії, Польщі та Литви на ковзанці в Електренаї. «Ми отримали чимало важливої інформації про можливості запрошених хокеїстів напередодні заключного збору, впродовж якого буде визначений склад команди на чемпіонат світу, котрий стартує в італійському Асьяґо 25 квітні», – підкреслив Олександр Васильович. 

Національна збірна під керівництвом Вадима Шахрайчука і Костянтина Сімчука та новостворена юнацька команда U16, яку готують Андрій Савченко і Денис Пазій, працювали у Палаці спорту в тренувальному режимі, задовольнившись двосторонками на фініші зборів. Вадим Шахрайчук відзначив, що мав нарешті змогу попрацювати з підопічними впродовж доволі тривалого часу над тактичними аспектами і теорією. Раніше з огляду на блискавичність зборів і участь у турнірах такої можливості не було.

Андрій Савченко на першому для збірної U16 зборі зібрав потрібну з селекційної точки зору з допомогою проведення тестів і виконання тренувальних завдань інформацію про першу групу кандидатів у команду. «На наступних зборах перевіримо багатьох інших гравців, за якими стежимо, але яких не викликали зараз свідомо чи з об’єктивних причин», – говорить Андрій Миколайович. 

Усі тренери подякували Федерації хокею України і всім причетним до організації зборів у Палаці спорту людям за ідеальні в усіх аспектах умови роботи, проживання і харчування. «Підготовка національних збірних зараз відбувається на найвищому організаційному рівні, – відзначив Вадим Шахрайчук. – Федерація не словом, а ділом демонструє, що збірні є для неї пріоритетом».

Підсумувавши пройдений етап, тренери узгодили наступні плани підготовки команд, які будуть затверджені ФХУ, Міністерством молоді і спорту і оголошені публічно найближчим часом.


Вас може зацікавити