Трансферний дедлайн: підсумки дозаявочної кампанії

Вчора опівночі завершився період дозаявок спортсменів в національному чемпіонаті.

В останні дні трансферного періоду абсолютно всі команди внесли зміни до своїх заявочних списків. Лідер чемпіонату – донецький «Донбас» – підсилив лінію атаки вихованцем казанської школи хокею, колишнім кандидатом до складу молодіжної та юніорської збірних команд Росії Віктором Шахворостовим. Віктор у матчі своєї колишньої команди в МХЛ встановив рекорд, закинувши шайбу вже на 4-й секунді зустрічі.

Головний переслідувач донеччан у турнірній таблиці – хокейний клуб «Дженералз» – знайшов підсилення своєї задньої лінії у Білій Церкві. Контракт зі столичним клубом уклав Денис Хонін. В 32 матчах національного чемпіонату провідний захисник білоцерківців закинув 4 шайби та віддав 16 результативних передач. Також на рахунку Хоніна 74 хвилини штрафу.

Хокейний клуб «Кременчук» також укріпив оборонні редути, підписавши захисника національної збірної Віталія Андрейківа. Нинішній сезон 20-рінчий гравець розпочинав у польському клубі «Заглеб’є». В 39 проведених матчах Віталій закинув 1 шайбу, віддав 5 результативних передач та назбирав 22 хвилини штрафу.

Вихованець дніпропетровського хокею Ярослав Кобизєв продовжить кар’єру у харківському «Витязі». Захисник, якому у травні виповниться 20 років, цього сезону захищав кольори «Компаньйона». За 12 матчів у складі столичної команди Ярослав відзначився закинутою шайбою та 14 хвилинами штрафу.

«Білий Барс» не лише втрачав минулого тижня, а й підсилювався. Черговим новачком білоцерківської команди став юний нападаючий Данило Печерських. Уродженець Донецьку нинішнього сезону намагався стати основним гравцем у складі юніорської команди російського «Витязя». Втім за 18 матчів Данило відзначився лише однією результативною передачею.

Найбільш масштабні зміни відбулися у складі столичного «Рапіда». Кияни відзаявили Іллю Єловікова, Сергія Мандрикіна, Сергія Ровінця, Олександра Мацібору та Богдана Ніженського. Зате до команди приєднався миколаївський хокеїст Юрій Ігнатенко, який до цього переважно виступав на любительському рівні.

Головний аутсайдер чемпіонату теж вніс до своєї заявки, заповнивши вакантне місце у складі 16-рінчим захисником Олександром Коржем.


Вас може зацікавити