ТОВ «УХЛ» подала в суд на Федерацію хокею України. Офіційна позиція ФХУ

ТОВ «Українська хокейна ліга» подала позов до суду щодо Федерації хокею України, а саме – про визнання договору ТОВ «УХЛ» і ВГО «ФХУ» чинним. 

У позові зазначається, що інформація про припинення співпраці ТОВ «УХЛ» та ФХУ є недійсною, оскільки договір між двома організаціями від 5 вересня 2019, розрахований до 30 квітня 2022 року. Але підкреслимо, що Федерація має повне право в односторонньому порядку достроково розірвати угоду в разі невиконання контрагентом умов угоди.  

Так, після проведення аудиту ФХУ знайшла чимало порушень у діяльності ТОВ «УХЛ», які є неприйнятними ні для Федерації, ні для українського хокею в цілому. Це є повноцінною підставою для припинення співпраці ФХУ з ТОВ «УХЛ». 

Нагадаємо, що договір не передбачав передачу права на проведення чемпіонату України з хокею з шайбою. Завданнями ТОВ «УХЛ» було зменшити фінансове навантаження на власників професійних клубів, а також залучити партнерів і спонсорські кошти на рахунок ТОВ «УХЛ». ТОВ «УХЛ» не виконала в повному обсязі свої зобов’язання за умовами договору.

Відтак 7 квітня 2021 року Федерація хокею України надіслала ТОВ «УХЛ» офіційного листа, у якому проінформувала ТОВ «УХЛ» про припинення співпраці. Адже діяльність ТОВ «УХЛ» порушує статутну мету та цілі Федерації хокею України, що вже призвело до чималих негативних наслідків.  

Головна мета ФХУ – захищати права та інтереси кожного суб’єкта українського хокею – від українських арбітрів і до гравців збірних України. Аби й надалі реалізовувати цю мету, Федерація хокею України була вимушена припинити сумісну роботу з ТОВ «УХЛ» над чемпіонатом України з хокею з шайбою.


Вас може зацікавити