Суддя Андрій Кіча проінструктував збірну України на благо чистоти хокею

Напередодні першого матчу національної збірної України на міжнародному турнірі Тамаша Шаркозі у Будапешті, який відбудеться 10 листопада о 16.00, хокеїсти нашої команди побували на лекції-інструктажі від судді Міжнародної категорії Андрія Кічі.

Український рефері, який обслуговуватиме ігри в Угорщині і, зокрема, сьогоднішній поєдинок Україна – Італія, майже годину поспілкувався з колективом Вадима Шахрайчука і дав цінні поради щодо посилення трактування правил гри в окремих ігрових епізодах. Зокрема, Андрій Кіча, який судив матчі Олімпійських ігор-2010 та чемпіонатів світу в елітному дивізіоні, акцентував увагу на нульовій толерантності у разі образ суддів, як виявляти взаємну повагу та правильно звертатися до арбітрів, щоб уникнути конфлікту, нагадав про 3D фіксацію офсайдів (не обов’язково ковзан на льоду) і попросив суворіше стежити за власним екіпіруванням (правильне положення – візор, джерсі), щоб уникнути вилучень.

«Не секрет, що Україну в хокеї сприймають як збірну з далеко не ідеальною дисципліною на льоду. І програші здебільшого є наслідком порушення дисципліни та правил. Саме тому ми провели своєрідний семінар-інструктаж для команди, щоби роз’яснити тонкощі правил, – розповідає 42-річний Андрій Кіча. – Окрім інших пунктів, нагадав гравцям, що атака ззаду тепер карається штрафом 5+20 хвилин, а не 2+10 як раніше. Поштовх на борт також зазнав корекції: вже немає вилучень – 2+10, а виписується лише – 2, 5, 5+20 хвилин. Стосовно воротарської теми суддівський комітет ІІХФ вимагає максимально уникати контакту гравців з воротарем, а також нагадав про нюанс, що якщо у голкіпера зламалася ключка, то він має право дограти момент до зупинки зламаною ключкою!

Зрозуміло, акцентував увагу на процедурі вкидання та правильної позиції гравців на «точці» та діях центрального нападаючого. Зазначу, що під час інструктажу хокеїсти жваво обговорювали питання та ігрові ситуації. Хлопці були дуже активні і це говорить про їхнє бажання підвищувати рівень чистоти хокею».

В’чеслав Волков, прес-служба ФХУ

VBET – титульний партнер національної збірної команди України з хокею

Вас може зацікавити