Судді пройдуть підготовку до сезону у Броварах

До XXIV національного чемпіонату, старт якого намічений на 25 вересня, готуються не лише хокеїсти у складах своїх команд, а й арбітри. У молодих людей в чорно-білих смугастих светрах навантаження не менші, а їх дії вивчаються ще більш прискіпливо, ніж гру окремих хокеїстів. Тому й підготовка до сезону суддям вкрай необхідна.

Завтра у передмісті Києва розпочнеться щорічний передсезонний суддівський збір головних та лінійних суддів, а також голів регіональних суддівських колегій. На зборах, що триватимуть протягом двох днів, близько тридцяти суддів пройдуть комплексну теоретичну та практичну підготовку до обслуговування матчів чемпіонату України в сезоні 2015-2016 років.

«Створення ефективної системи підготовки суддівських кадрів є одним із пріоритетних завдань Федерації. До суддів завжди підвищена увага і їх дії часто розглядаються під мікроскопом. У зв’язку з цим ми змінили формат проведення передсезонного семінару. Відтепер ми значно більше уваги будемо приділяти теоретичним заняттям з усіх напрямків роботи суддів: від роботи на льоду до взаємодії із суб’єктами чемпіонату за межами майданчика», – повідомив головний спеціаліст з суддівства та інспектування змагань Федерації Олександр Говорун.

Нинішнього року суддівський семінар включатиме в себе фітнес-тести, здачу льодових нормативів, а також декілька лекційних блоків. Серед них: суддівські якості, методика суддівства, інформаційні технології в хокеї, «тімбілдінг», спеціальна суддівська підготовка тощо. Кілька занять пройдуть у форматі відео-уроків.

Підсумовуватимуть семінар тести зі спеціальної льодової та теоретичної підготовки, за підсумками яких буде сформовано пул суддів, що будуть долучені до роботи на матчах національного чемпіонату.


Вас може зацікавити