Створення програми підготовки юних арбітрів з хокею

11 червня на засіданні Виконавчого комітету Федерації хокею України головний суддя спортивних заходів  Ілля Хохлов проінформував присутніх про проблеми суддівства з хокею в Україні та шляхи їх вирішення.

Зокрема, повідомлялося, що минулого сезону матчі всеукраїнських змагань обслуговували судді з тринадцяти міст України. Найбільше арбітрів представляли місто Київ. 

Загальна кількість арбітрів налічує 112 осіб, з них 51суддя на льоду.

На сьогодні наявних арбітрів недостатньо для створення здорової конкуренції на ринку суддівства, при цьому якість роботи існуючих суддів завжди потребує удосконалення.

Для вирішення цієї проблеми розпочато створення програми підготовки юних арбітрів з хокею. Головний суддя спортивних заходів планує наприкінці літа поїздки по ДЮСШ України для проведення навчальних лекцій для тренерів, юних хокеїстів та осіб, що мають намір стати суддями з хокею.

Також почато розробку першого україномовного навчального відео-курсу для суддів з хокею, спортсменів, тренерів та інших осіб, що прямо чи опосередковано беруть участь у всеукраїнських змаганнях з хокею, який буде презентовано найближчим часом.

Водночас планується створення посади суддя-інструктор для того, щоб юні арбітри знайшли приклад для наслідування та переймали досвід у освічених вчителів-помічників.


Вас може зацікавити