Стартував 37-й тур чемпіоната України з хокею
МХК «Динамо» здолав «Крижаних Вовків», а «Донбас» обіграв «Дніпро».
 
Сьогодні, 22-го лютого, стартував 37-й тур чемпіонату української хокейної ліги-Парі-Матч, в рамках якого МХК «Динамо» вдома з різницею в три шайби обіграв ХК «Крижані Вовки», а «Донбас», також, на домашній ковзанці переміг «Дніпро».
 
МХК «Динамо» – «Крижані Вовки» 4:1 (0:0, 1:1, 3:0).
 
Тур в Харкові своїм поєдинком почали місцевий МХК «Динамо», який займає останню сходинку в турнірній таблиці, і столичні «Крижані Вовки», які  посідають на один рядок вище.
 
Кожна з команд аутсайдерів без жодних проблем налаштовується на особисту зустріч, усвідомлюючи, що, не скоро ще може видатись нагода поповнити свій очковий запас. Кияни з перших же хвилин вирішили, що вони не випадково мають більш позитивну статистику в своєрідному з’ясуванні “хто кращий з гірших” й почали перманентно розхитувати оборону молодо-динамівців. Але господарі витримали цей наступ й поступово змогли перевести гру у більш спокійне русло, почавши турбувати Дуве, який тримав цього разу останній рубіж оборони гостей з Києва. Ніхто не хотів пропускати, тому не дивно, що перша 20-и хвилинка не виявила переможця.
 
Друга частина гри теж пройшла у рівній боротьбі й теж закінчилась у нічию 1:1. Середина другого періода запам’ятається вболівальникам своєрідною “закавказською” перестрілкою шайбами, коли на кидок Михайла Геворкяна гості відповіли влучним кидком Рамазана Алдамжарова.
 
Й знову командам треба було розпочинати з’ясування стосунків з самого початку.
 
Третій період гри проходив в обопільних атаках й нікого не залишало відчуття, що гра йде до “першої пропущеної шайби”. Більш майстерними виявились господарі: протягом чоторьох хвилин вони тричі примусили голкіпера гостей діставати каучукового диска з власних воріт, надавши можливість Трапезнікову, Лисіну й Кашевко додати по одному пункту в залік закинутих шайб.
 
Гра закінчилась з рахунком 4:1 на користь МХК «Динамо» на радість місцевим вболівальникам, які раділи так, наче їх команда перемогла в якомусь престижному міжнародному турнірі. Воно й не дивно – не часто господарі радують своїх прихильників перемогами!
 
«Донбас» — «Дніпро» 3:1 (0:0, 2:1, 1:0).
 
Центральний матч туру відбувся в Дружківці, де місцевий «Донбас» екзаменував віце-чемпіона України «Дніпро».
 
В першому періоді зустрічі, мабуть, давалась взнаки обопільне нервування гравців обох команд: моменти були у обох колективів, але назвати їх 100-відсотковими не зміг би самий завзятий хокейний вболівальник. Бажання “не пропустити” превалювало над бажанням “закинути шайбу”.
 
В другому періоді команди почали діяти більш розкуто й результат не забарився: Віталій Лялька у двох дуже схожих ситуаціях виявився більш кмітливим на п’ятачку гостей, закинувши з 22-ї до 27-ї хвилини дві, як близнюки схожих шайби.
 
Але гості й не думали викидати білого рушника й ще більш рішуче пішли вперед. Дмитро Пугачов теж з безпосередньої близкості від воріт спрямував шайбу у верхній кут воріт Трифонова. Після чого «херсонці» притиснули граців з донецького регіону до власних воріт, намагаючись, будь-що, піти на перерву за нічійного рахунку. Сирена в даному випадку спрацювала на боці біло-червоної дружини, оскільки гол, як то кажуть “назрівав”. 2:1 – з таким результатом команди пішли на чергову перерву, щоб остаточно виявити переможця в останній 20-и хвилинці.
 
Остання третина гри пройшла на одному диханні: гості неодноразово хапались за голову після не реалізованих моментів, господарям ніяк не вдавалося збільшити свою перевагу. Ці гойдалки продовжувались 15 хвилин останнього періоду, коли Ілля Коренчук таки зміг втретє запалити червоне світло за воротами Олега Петрова. Цікава, видовищна гра закінчилась перемогою перемого ХК «Донбас», додавши позитивних емоцій Сергію Вітеру й засмутивши його колегу по тренерському цеху – Дмитра Підгурського.
 
Фото- з офіційного сайту УХЛ

Вас може зацікавити