Спортовці оновили склад Комісії атлетів та продовжили повноваження глави Асоціації олімпійців НОК України

Сьогодні, 1 листопада, в режимі онлайн-конференції відбулося дві знакових події в житті олімпійського руху нашої держави. В обох взяли участь представники Федерації хокею України.

Перша з подій – IV асамблея Асоціації олімпійців України. В ній взяв участь головний тренер національної збірної з хокею Вадим Шахрайчук. Ключовою темою порядку денного було голосування за президента Асоціації. Абсолютною більшістю голосів на посаду переобрана Ніна Уманець.

Трохи згодом відбулася асамблея Комісії атлетів Національного олімпійського комітету України. На ній ФХУ представляли той же Вадим Шахрайчук і один зі старожилів українського хокею, гравець київського «Сокола», генеральний менеджер юнацької і молодіжної збірних України Сергій Бабинець.

Ключовою подією засідання стало обрання нового складу Комісії атлетів – восьми від літніх і двох від зимових видів спорту. Серед представників зимових видів абсолютну підтримку отримали олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 з фристайлу Олександр Абраменко і скелетоніст Владислав Гераскевич. Літні види в Комісії будуть представлені чемпіонкою світу-2011 з легкої атлетики, чинним народним депутатом Ольгою Саладухою, олімпійською чемпіонкою Пекіна-2008 з фехтування Ольгою Харлан, першим українським чемпіоном світу з дзюдо Георгієм Зантараєю, плавцем Андрієм Говоровим, олімпійською чемпіонкою з академічного веслування Анастасією Коженковою, призерками Олімпійських ігор з велотреку Любов’ю Басовою та синхронного плавання Мартою Фединою.

Вас може зацікавити