Соло Німенка, дебют Жеребка та переконлива перемога «Сокола»

У черговому матчі Української хокейної ліги київський «Сокіл» впевнено переграв аутсайдера чемпіонату та довів свою переможну серію у лізі до дев’яти матчів поспіль!

«Сокіл» (Київ) – БСФК (Бровари) – 6:1 (3:0,1:0,2:1)

Шайби: 1:0 – Павленко (Рубан, Кузьменко), 4:39. 2:0 – Кузьменко (Рубан, Мажуга), 8:09, 3:0 – Фадєєв (Мажуга, Німенко, більш.), 13:51. 4:0 – Рубан (Мажуга, Рибалко), 28:06. 4:1Ден.Давидов (Лісіцин, Пасманік), 46:03, 5:1Алексєєв (Німенко, Смірнов), 47:37. 6:1Німенко (Алексєєв, Рубан), 52:04.

«Сокіл»: Славінскіс-Репє; Лєтов Мажуга, Хайруллов – Рибалко, СисакАлексєєв; Рубан – Кузьменко – Гончаренко, Рубан – Кузьменко – Павленко, Німенко – Фадєєв – В.Андрущенко, Гончаренко – Смірнов – Жеребко, Сушков – Герцик – Дан.Давидов. Тренер – Олег Шафаренко.

БСФК: Майко (Сушак, 13:51—50:04); Гребеник Ден.Давидов, Шевчук – Кисельов, Дахновський – Портной, Козловський – Іщенко; Лісіцин – Бешаров – Пасманік, Кривоножкін – Панченко – Стецюра, РевукаБ.Андрющенко – Койда, Р.Бойко – І.Бойко – Мащенко. Тренер – Олександр Бобкін.

Кидки: 28 (8+10+10) – 15 (1+5+9)
Штраф: 14 (2+6+6) – 14 (4+2+8)

4 лютого. Київ. Спорткомплекс АТЕК.

На тлі двох попередніх зустрічей між цими командами, коли «Сокіл» двічі відвантажував у ворота противника по дев’ять шайб (9:4 та 9:1), колектив з Броварів зробив незрівнянний крок уперед, проте підсумковий результат вкотре не додав очок у скарбничку команди Олександра Бобкіна.

Господарі льоду зняли питання щодо переможця вже в першому періоді, закинувши три шайби на будь-який смак. При цьому в атаці «Сокола» з різних причин були відсутні на льоду збірники: Андрій Міхнов, Богдан Ступак та Роман Благий. Останнього, до речі, суддівський комітет ФХУ дискваліфікував напередодні гри за «прикордонний» фол у попередньому матчі у Харкові. Таким чином, шанс дебютувати у дорослій команді «Сокола» отримав 16-річний нападник Максим Жеребко…

У другому періоді броварчани додали в агресії, частіше стали грати у «тіло», мали чергову більшість «5 на 3», але так і не скористалися своїм шансом. А потім настала розплата: гості «позіхнули» випад у виконанні Антона Рубана, який закинув свою чергову шайбу в чемпіонаті УХЛ. У третьому періоді у грі на зустрічних курсах БСФК таки награв на гол, але лідер чемпіонату відповів на цей випад сольним проходом у виконанні Дмитра Німенка, а також результативним кидком від синьої лінії Андрія Алексєєва. Таким чином, захисник киян по-спортивному голом відповів супернику на два силові прийоми проти себе ж у виконанні тезки Лісіцина.

«Перший період добре відіграли, потім трохи розслабилися, але загалом ми можемо бути задоволені грою та швидкостями, – коментує зустріч головний тренер «Сокола» Олег Шафаренко. – Перемогли – отже, все правильно зробили. Щодо гри нашого воротаря-дебютанта Славінскіса, то він врятував нас у тих епізодах, коли вимагала ситуація. Слід його похвалити за це – молодець!»

«Перший період без коментарів – самі в шоці… А у другому та третьому періодах хлопці билися до кінця і я дуже радий, що проти швидкого та дуже сильного суперника ми не знітилися, прийняли швидкості лідера УХЛ і тому сміливо можемо занести цей поєдинок собі до активу», – сказав після матчу наставник БСФК Олександр Бобкін.


Вас може зацікавити