«Сокіл» завдяки тренерському голу здобув важку перемогу над «Берсерками»

Схилити шальки терезів на свою користь фаворити змогли лише на передостанній хвилині основного часу.

«Сокіл» (Київ) – «Харківські Берсерки» – 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Шайби: 1:0 – Благий (Янішевський) 44:01. 1:1 – Абаджян (менш.), 48:51. 2:1 – Бондарєв (Євсейчик, Благий), 58:13

«Сокіл»: Сердюк; Полоницький – Сисак, Чердак – В. Мазур – Говорушко; Вол. Алексюк – Євсейчик, Благий – Качан – Янішевський; Горлушко – Вал. Алексюк, Жеребко – Бондарєв – Котромітін, Утукін. Тренер – Костянтин Сімчук; асистент – Артем Бондарєв

«Берсерки»: Дьяченко; Матвієнко – Горбунов, Абаджян – В. Мурин – Омельчук; Мельников – Д. Мельник, Дерев’янко – Осадчий – Безуглий; Кленов – Пруський, Бондарцев – Д. Мазур – Соляник. Тренер – Павло Легачев; асистент – Ігор Шаманський

Кидки: 52 (23 + 17 + 12) – 7 (2 + 3 + 2)
Штраф: 6 (0 + 4 + 2) – 8 (2 + 2 + 8)

4 грудня. Київ. Палац спорту

«Сокіл» домінував з перших секунд зустрічі, проте попри божевільну перевагу за кількістю кидків (23:2) в першому періоді розпечатати ворота Богдана Дьяченка підопічним Костянтина Сімчука так і не вдалося. А в самому дебюті другої третини гості взагалі могли виходити вперед, проте Євген Абаджян кидком з п’ятака влучив у стійку. Загалом же картина на льоду не змінилася. У другому періоді «Сокіл» знову сидів на воротах суперників, знову наніс набагато більшу кількість кидків (17:3), але рахунок на табло не змінився. Богдан Дьяченко грав у воротах «Берсерків» бездоганно. Хоча варто також відзначити, що якихось надзвичайних труднощів опоненти для нього не створили.

Коли у перерві між періодами оборонець «Сокола» Володимир Алексюк ішов на флеш-інтерв’ю, голова суддівського комітету Федерації хокею поставив перше питання від себе: «Володю, коли будуть голи? Ви вже 60 разів кидали». Досвідчений захисник лише знизав плечима.

Врешті, доля гри вирішилася в третьому періоді. Дяченка на 44-й хвилині розпечатав, отримавши зручну передачу від Олексія Янішевського, Роман Благий. Та цей гол подіяв на «Сокіл» заспокійливо. Настільки, що в господарі пропустили в меншості. Підхопивши шайбу на власній половині, Євген Абаджян втік від оборонців киян і майстерно реалізував буллітну спробу – 1:1. Для найкращого снайпера поточного чемпіонату України це 11 шайба в сезоні.

А вирішальний гол провів у ту мить, коли команди подумки почали готуватися до овертайму, провів граючий тренер «Сокола» Артем Бондарєв. Отримавши передачу від Романа Благого, Артем Михайлович бездоганним кістьовим кидком влучив у кут воріт Дьяченка – 2:1.

Тепер у зв’язку з міжнародною паузою в чемпіонату України настає антракт. Триватиме він до 19 грудня. Цього дня на льоду київського Палацу спорту зіграють «Сокіл» та «Дніпро». Якщо, звісно, воріженьки не вчинять чогось такого, що нам доведеться змінити плани.

Вас може зацікавити