«Сокіл» вдруге поспіль здолав БСФК

У черговому матчі регулярного чемпіонату Української хокейної ліги «Сокіл» здобув непросту перемогу над командою Броварського спортивно-фахового коледжу та зміцнив своє лідерство у таблиці на відстані десяти очок від свого переслідувача з «Кременчука».

БСФК (Бровари) – «Сокіл» (Київ) – 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Шайби: 0:1 – Єлісєєнко (Кузьменко), 34:58. 0:2Гончаренко (Дан.Давидов), 35:36. 1:2 – Алдамжаров (Бородай, Гребеник), 37:05. 1:3Рубан (В.Андрущенко, Мажуга), 49:52.

БСФК: Майко; Козловський – Ден.Давидов, Кисельов – Дахновський, Портной – Логач, Р.Бойко – Іщенко; Грабовецький – Бешаров – Лісіцин, Пасманік – Гребеник – Бородай, Алдамжаров – Панченко – Кривоножкін, Ревука – Б.Андрющенко – Койда. Тренер – Олександр Бобкін.

«Сокіл»: Кубрицький; Мажуга – Сисак, Лєтов – Рибалко, Алексєєв – Герцик, Сушков; Рубан – Кузьменко – В.Андрущенко, Р.Благий – Смірнов – Павленко, Єлісєєнко – Фадєєв – Ступак, Гончаренко – М.Сімчук – Дан.Давидов, Тренер – Олег Шафаренко.

Кидки: 20 (7+6+7) – 40 (11+18+11).
Штраф: 10 (4+4+2)8 (2+0+6).

16 лютого. Бровари. ТРЦ «Термінал»

На відміну від усіх попередніх очних матчів цих команд у новітній історії звітний поєдинок не фонтанував голами, а як і напередодні, тримав результат у напрузі аж до фінальної сирени.

Першої шайби глядачам на трибунах і біля екранів своїх гаджетів довелося чекати 35 хвилин, допоки «соколи» не притиснули суперника «до канатів» і Антон Єлісєєнко майстерно не направив шайбу впритул зі штангою. У цей момент захисник броварчан Артем Портний вже вискочив з лави штрафників, але де-факто кияни комфортно розташувалися в чужій зоні та довели свою атаку до прицільного кидка. Буквально одразу ж блиснув кмітливістю на чужому п’ятачку Денис Гончаренко, який в не найлегшій ситуації з незручної руки переправив шайбу в сітку – 2:0.

Комусь могло здатися, що після доробку в рахунку БСФК вже не зможе стримувати тиск лідера чемпіонату УХЛ і розсипеться як картковий будинок, але не так сталося, як гадалося. Рамазан Алдамжаров відмінним кидком у верхній кут змусив капітулювати Дмитра Кубрицького, але на більше аутсайдера не вистачило, хоча моментів господарі льоду як мінімум на гол ще створили. А крапку в поєдинку другий день поспіль поставив головний голеадор «Сокола» та всього чемпіонату – Антон Рубан.

«Суперник протистояв на хорошому рівні, надійно грав воротар та й загалом БСФК діяв на рівних із лідером чемпіонату, – коментує зустріч керманич «Сокола» Олег Шафаренко. – Гадаю, гарна гра вийшла, а високі швидкості з боку обох команд тільки прикрасили перебіг поєдинку».

«Вдячний своїй команді за те, що вони нав’язали боротьбу і дали бій лідерові чемпіонату два матчі поспіль. Вважаю, сьогоднішня перемога не була легкою для «Сокола» у сезоні. У нас навіть були два 100-відсоткові моменти, аби зрівняти рахунок, але «зачепитися» за результат не вдалося, – говорить головний тренер БСФК Олександр Бобкін. – Гадаю, для нашої команди дуже важливо було не провалитися у спареній зустрічі, а зіграти чіпкий та цілісний матч для свого ж самоствердження. Щоб ніхто не подумав, що напередодні ми випадково довели зустріч до булітної серії… Здається, нам це вдалося, а це означає, що ми поступово ростемо на хокейному небосхилі».

 


Вас може зацікавити