«Сокіл» поповнив склад кандидатом у національну збірну України

Київський «Сокіл» дозаявив для участі в чемпіонаті України 23-річного оборонця Олександра Вороніна, останнім офіційним клубом якого була команда другого шведського дивізіону «Усбю».

Воронін народився в 1999 році в Донецьку, заняття хокеєм розпочинав у рідному місті, в школі «Донбасу». В сезоні-2015/2016 Олександр їздив на скажене заболоття, де протягом року встиг повиступати за юнацькі команди з Самари – ЦСК ВВС і «Комету». З осені 2016-го гравець знову був в Україні і два наступних чемпіонати провів у лавах білоцерківського «Білого Барса». Паралельно Воронін виступав і за команду в елітному дивізіоні національного чемпіонату, і в першості U20. Навесні 2017-го Олександр допоміг молодіжній команді «Барса» виграти срібло, а в 2018-му – золото чемпіонату України. Крім того, бронзу в сезоні-2017/2018 взяла й основна команда «Білого Барса».

Після такого успішного відрізку в Білій Церкві Воронін повернувся в «Донбас» і в 2019-му допоміг донеччанам здобути чемпіонський титул. В золотому сезоні Олександр провів 42 матчі (10 – у плей-оф), у яких відзначився чотирма асистами.

Сезон-2019/2020 Олександр відіграв за київських «Крижаних Вовків», наступну першість починав за «Маріуполь», але після одного зіграного матчу перебрався в «Краматорськ», де й відіграв весь чемпіонат.

Загалом в елітному дивізіоні чемпіонатів України Воронін провів 204 матчі, в яких закинув 4 шайби і віддав 27 передач.

Восени 2021-го Воронін перейшов у команду другого дивізіону чемпіонату Швеції «Усбю», за яку до чергового спалаху поширення вірусу Covid-19 провів 22 матчі, в яких віддав 9 результативних передач.

Повернувшись в Україну, до війни Олександр виступав у неофіційному чемпіонаті, а влітку працював у тренувальному таборі національної збірної України.

З «Соколом» Воронін тренувався від початку передсезонних зборів, але контракт підписав лише зараз.

Вас може зацікавити