«Сокіл» нокаутував «воїнів»

У черговому матчі Української хокейної ліги київський «Сокіл» на своєму льоду граючи розправився з «Харківськими Берсерками» та довів свою переможну серію у чемпіонаті до семи матчів поспіль!

«Сокіл» (Київ) – «Харківські Берсерки» 11:0 (3:0, 4:0, 4:0)

Шайби: 1:0 – Рубан (Рибалко, Андрущенко), 10:53. 2:0 – Фадєєв (Благий, Смірнов, – більш.), 15:15. 3:0 – Рубан (Кузьменко), 17:55. 4:0 – Андрущенко (Рубан, Мажуга), 20:41. 5:0 – Павленко (Смірнов, Благий), 21:39. 6:0 – Коржилецький (Давидов, Мажуга), 31:07. 7:0 – Андрущенко, 32:02. 8:0 – Благий (Рубан, Єлісєєнко, – більш.), 47:46. 9:0 – Фадєєв (Коржилецький, Давидов), 48:16. 10:0 – Сисак (Кузьменко, Гончаренко), 49:36. 11:0 – Єлісєєнко (Гончаренко, Смірнов), 54:36.

«Сокіл»: Кубрицький; Сисак Мажуга, Сушков – Рибалко, Лєтов – Хайруллов; Рубан – Кузьменко – Гончаренко, Р.Благий – Смирнов – Павленко, Єлісєєнко – Німенко – В.Андрущенко, Коржилецький Фадєєв Давидов. Тренер – Олег Шафаренко.

«Берсерки»: Шевчук (Качула, 22:17); Пугачов Канаплін, Александров – Лесников, Шамардін – Жигалов; Абаджян – Секирко – Пойманов, Антонов – Лапков – Єгоров, Гузенко – Мельников – Мурин. Тренер – Ігор Шаманський.

Кидки:43 (12+14+17) – 10 (5+5+0)
Штраф:6 (2+2+2) – 8 (2+4+2)

24 січня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 192 глядача.

Передматчеву святкову атмосферу, що панувала у фойє спорткомплексу АТЕК з нагоди завоювання «Соколом» національного Кубка на Різдво і демонстрацією трофею вболівальникам, кияни легко перенесли на льодовий майданчик. Вже в першому періоді лідер атак та найкращий бомбардир УХЛ Антон Рубан оформив черговий дубль у сезоні, а його партнер Євген Фадєєв побалував публіку розкішним кидком з ходу в стилі Овечкіна, Стемкоса та інших праворуких майстрів НХЛ – 3:0!

Зазначимо, що харківські «люті воїни», які не дорахувалися двох лідерів-легіонерів Кісєльова і Зайцева (вірус), опинилися в ролі такого собі боксера-легковаговика, якому в кожному з періодів довелося стійко “тримати удар” столичного супертяжа. Вийшло так собі…

Остаточно інтрига в матчі померла одразу після першої перерви, коли дві шайби поспіль буквально вивели з рівноваги воротаря Михайла Шевчука і той попросив заміну… Примітно, що «Сокіл» проводив черговий матч не в оптимальному складі (без Міхнова, Сімчука, Алєксєєва, Герцика), але це не завадило підопічним Олега Шафаренка на «одному ковзані» об’їхати суперника і здобути розгромну звитягу з двозначним рахунком – 11:0!

«Добре грали, багато голів забили, – коментує перемогу наставник “Сокола” Олег Шафаренко. – Порадувало, що не пропустили, хоча початок вийшов трохи нервовим, нас врятував воротар і лише потім гра перейшла під наш контроль. Багато закинули шайб? Скільки моментів створили для взяття, стільки і потрібно забивати у кожній грі. Щоб команда «Сокіл» розвивалася – немає сенсу розслаблятися, якими б не були обставини. Коли ти починаєш знижувати вимоги і вичавлювати з себе максимум, тоді ти стаєш слабкішим».

Зазначимо, що у переможців трьома дублями відзначилися – Антон Рубан, Євген Фадєєв та Віктор Андрущенко.

 


Вас може зацікавити