«Сокіл» – «Кременчук». Бій за трофей на Святвечір. Анонс фіналу Кубка України

Сьогодні, 6 січня, на Святвечір, починаючи з 18:30 на арені «Айсберг» у Кременчуку відбудеться другий в українській історії фінал національного Кубка з хокею. В боротьбі за трофей зійдуться київський «Сокіл», який впевнено виграв груповий турнір, здобувши три перемоги в трьох матчах, і місцевий клуб. «Кременчук» місце у фіналі собі ґарантував лише в заключному турі, перемігши 5:1 херсонський «Дніпро».

«Сокіл» є чинним і наразі єдиним володарем трофею. Досі єдиний розіграш Кубка відбувся в березні 2007-го. Тоді в фінальному матчі на льоду броварського «Терміналу» «Сокіл» переміг 7:3 земляків з «Беркута» і заволодів трофеєм, як виявилося, майже на 15 років уперед. Аж до нині кубкові турніри в Україні не проводилися.

Щоправда, на тій же арені «Айсберг» кияни цьогоріч у вересні вже грали фінальний поєдинок за Кубок – Відкритий кубок Кременчука. І теж проти «Кременчука». Тоді підопічні Олега Шафаренка відповіли на дубль Павла Нікуліна дублем Андрія Міхнова, шайбами Антона Єлисеєнка, Дениса Гончаренка і Данііла Тіхомірова, виграли 5:2 і здобули тим самим перший, хоч і неофіційний трофей після відродження клубу.

Тепер кияни сповнені жаги виграти офіційний титул. Два роки суперництва з «Кременчуком» наразі тривають на користь «Сокола». Столичні хокеїсти виграли в нинішнього опонента 11 з 16-ти офіційних матчів, зокрема переграли «Кременчук» торік навесні з сухим результатом 4-0 у півфінальній серії плей-оф Української хокейної ліги. Перервати шестиматчеву програшну серію з «Соколом» «Кременчуку» вдалося лише нещодавно, здобувши дві поспіль виїзних перемоги в осінніх матчах.

Правда, після того «Сокіл» уже встиг відповісти двома своїми перемогами на льоду «Айсберга». В першому з цих матчів у рамках чемпіонату кияни поступалися до середини поєдинку 0:2, але завдяки голу Андрія Міхнова і дублю Антона Рубана вирвали перемогу 3:2. А два дні тому в рамках поточного кубкового розіграшу «Сокіл» виграв у «Кременчука» 5:3. Рубан зробив у цій зустрічі хет-трик. І взагалі Антон є найкращим бомбардиром цього найзапеклішого протистояння українського хокею. В 16-ти матчах проти «Кременчука» він закинув 11 шайб. У суперників найчастіше відзначався Андрій Денискін – 7 голів.

Напередодні нинішнього фіналу тренери обох команд можуть похизуватися практично порожніми лазаретами. Наразі в «Кременчука» у матчах Кубка залишається незадіяним лише ключовий оборонець Олександр Коробов. Але й його поява у сьогоднішньому матчі не виключена. Натомість у «Сокола» точно не зіграє центральний нападник Євген Фадєєв, котрий так і не зміг відновитися після отриманої майже місяць тому в грі за збірну України травми плеча.

Сьогодні ввечері на льоду «Айсберга» очікується справжній бій. З непередбачуваним підсумком. Його переможець отримає 30-кілограмовий трофей, названий на честь члена Зали слави IIHF, першого президента ФХУ Анатолія Хорозова і 250 тисяч гривень преміальних. Невдаха задовольниться призовими у розмірі 125 тисяч.

Буде гаряче! На трибунах «Айсберга» очікується аншлаг. Всі, хто не зможе подивитися матчу вживу, о 18:30 вмикайте телеканал «Спорт 1» чи трансляцію на Youtube-каналі ФХУ за посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=2yTmOaDqOV4


Вас може зацікавити