Сьогодні розпочинається ХХV чемпіонат України з хокею!

9 вересня 2016 року о 18:30 буде виконано перше вкидання шайби ХХV чемпіонату України з хокею. Новий хокейний сезон відкриватиме поєдинок минулорічних фіналістів змагання – «Донбасу» та «Дженералз». Також у чемпіонаті, організатором якого виступить новостворена Українська хокейна ліга, братимуть участь хокейний клуб «Кременчук», харківський «Витязь», білоцерківський «Білий Барс» та криворізький «Кривбас». За словами виконавчого директора Ліги Сергія Варламова, в чемпіонаті зросте інтрига, а кількість матчів з крупними рахунками знизиться до мінімуму.

Змагання відбудеться у два етапи. На першому з них команди проведуть восьмиколовий турнір (кожна команда проведе по 40 матчів на першому етапі), за підсумками якого чотири найкращі команди потраплять до плей-офф. Серії ½ фіналу та фінал триватимуть до чотирьох перемог однієї із команд.

Серед нововведень ліміт на легіонерів: нинішнього сезону команди мають право використовувати не більше десяти іноземних хокеїстів. Також команди більше не гратимуть спарені матчі, а ігровими днями визначені середа, четвер, субота та неділя.

Приємною новиною для вітчизняних вболівальників стало повідомлення про організацію телевізійних трансляцій більшості матчів чемпіонату. Зокрема, в стартовому турі телеканал XSPORT транслюватиме матчі «Донбас» а – «Дженералз» (9 вересня, 18:30) та «Кривбас» – ХК «Кременчук» (10 вересня, 14:00), а матч «Білого Барсу» проти «Витязя» транслюватиметься на інтернет-порталі xsport.ua.


Вас може зацікавити