Шоу Платона Попова: легіонер «Дніпра» самотужки розірвав «Берсерків»

Херсонський «Дніпро» здобув впевнену перемогу над командою «Харківські Берсерки» у черговому матчі Української хокейної ліги. Ця звитяга дозволила «щукам» посунути харків’ян з третього місця в турнірній таблиці.

«Дніпро» (Херсон) – «Харківські Берсерки» – 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Шайби: 1:0 – Попов (Горечишніков, Бандуркін, більш.), 13:12, 2:0Попов (Захарченко, більш.), 20:59. 3:0 – Кирющенков (Бондаренко, Саврицький), 24:48. 4:0 – Попов (Сергєєв, Севанькаєв), 38:04. 4:1 – Зайцев (Лесников, Александров), 43:39. 4:2 – Зайцев (Пугачов, Канаплін), 53:18. 5:2Горечишніков (Попов, Бандуркін, більш.), 55:31. 6:2 – Попов (Кирющенков, Сергєєв), 58:22.

«Дніпро»: Захарченко; Горечишніков – Голубич, Саврицький – Павлов, Панков Будько; Попов – Сергєєв – Севанькаєв, Кирющенков – Хамматов – Бондаренко, Колобов – Бандуркін – Тищенко, М.Дворник – Булах – Русаков. Тренер – Віктор Богатирьов.

«Берсерки»:
Козловський; Пугачов – Канаплін, Александров – Лесников, Мельников – Жигалов, Шамардін; Кісєльов – Тіхоміров – Зайцев, Антонов – Лапков – Єгоров, Абаджян – Секирко – Пойманов, Сиротенко. Тренер – Ігор Шаманський.

Кидки: 44 (12+20+12) – 31 (10+7+14)
Штраф: 8 (2+0+6)10 (4+2+4)

30 січня. Херсон. Арена «Фаворит». 185 глядачів.

У принциповому матчі сусідів за таблицею перший період активніше розпочали харків’яни. Команда Ігоря Шаманського створила серію небезпечних моментів, але на останньому рубежі все «підчистив» Едуард Захарченко, який повернувся до складу «щук» після тривалої паузи. Саме голкіпер «Дніпра» утримав господарів у грі у тривожних епізодах, а коли «берсерки» почали вилучатися, відповідь херсонців не забарилася. У ролі ката гостей виступив російський легіонер Платон Попов, який двічі поспіль реалізував більшість. До того ж у другому голі форварду асистував… воротар Едуард Захарченко.

Саме 23-річний вихованець челябінського хокею Попов, який раніше вже прогримів на всю УХЛ смачним покером у ворота «Сокола», продовжив своє гольове шоу у рівних складах, закидаючи один гол кращий за інший.

«Дебют зустрічі провели непогано, але потім щось пішло не так, і ми повністю провалили зустріч. Не зовсім зрозуміло, чому в третьому періоді, коли мали чисельну перевагу і могли ще ближче підібратися до суперника в рахунку – ми навіть до зони не могли зайти, – коментує гру головний тренер «Берсерков» Ігор Шаманський. – З погляду мотивацією проблем не було, хлопці були «заряджені», але суперник забив майже все, що створив, а ми пропустили чотири голи і далі вже важко було повернути інтригу…»

У заключному періоді за рахунку 0:4 “берсерки” дещо активізувалися, перевели гру в чужу зону, але зусиллями екс-гравця “Дніпра” Олексія Зайцева лише підсолодили гіркоту поразки… Платон Попов на останок вчетверте розписався у воротах Козловського і оформив другий покер в УХЛ! Герой!

«Трохи проспали початок зустрічі, коли суперники мав можливості для взяття воріт, але потім вирівняли гру та досягли свого. Вирішальним фактором, вважаю, стала гра в нерівних складах, де ми виявилися сильнішими», – підбив підсумок матчу головнокомандувач «Дніпра» Віктор Богатирьов.


Вас може зацікавити