Що чекати хокею у світі? Онлайн-зустріч із країнами-членами IIHF

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко взяв участь у засіданні національних членів Міжнародної федерації хокею (IIHF).

Під час зустрічі були порушені питання щодо прийдешнього чемпіонату світу, який  відбудеться з 21 травня до 6 червня в латвійській Ризі. Так, в IIHF ще не визначились, чи зможуть уболівальники побачити матчі наживо. Наразі Міжнародна федерація розробляє «ковідний» протокол, який би задовольняв вимоги кожної країни-учасниці. Пізніше його представлять латвійському уряду, зокрема, і місцевому Міністерству охорони здоров’я.   

Цікаво, що в IIHF навіть планують розширити заявки кожної команди з 25 до 28 гравців, аби в разі форс-мажорних обставин збірні мали у своєму ростері запасних хокеїстів. У Міжнародній федерації також підкреслили – якби не фінансова допомога з боку Латвії, то світова першість не відбулася.

У кінці квітня президент ІIHF Рене Фазель і прем’єр-міністр Латвії Каріньш Крішьяніс проведуть нараду, де визначитимуться з фінальним медичним протоколом, а також обговорять допуск глядачів на трибуни. За словами пана Фазеля, усі контракти на проведення світової першості вже підписано, тож відступати нема куди. 

Зазначимо, у Міжнародній федерації поки що не знають, яким буде формат проведення їхнього щорічного Конгресу, що зазвичай проходить паралельно з чемпіонатом світу в країні-господарці змагань. У кінці квітня – на початку травня ІIHF повідомить національних членів щодо прийдешнього заходу. У Міжнародній федерації не виключають того, що через складні епідемічні умови зустріч може відбутись онлайн або ж не під час світової першості в Латвії.


Вас може зацікавити