Шатаут Захарченка приніс збірній Україні перемогу над Румунією

Національна збірна команда України з перемоги розпочала свої виступи на попередньому раунді Олімпійської кваліфікації. В день народження асистента головного тренера Дмитра Підгурського наша команда з рахунком 3:0 перемогла збірну Румунії.

Олександр Савицький вирішив не змінювати склади ланок, які награвалися під час навчально-тренувального збору у Києві. Пара провідних нападаючих – Артем Бондарєв та Андрій Міхнов – виходили на допомогу різним ланкам. Здебільшого третім із Міхновим та Бондарєвим виходив Віктор Захаров. Сьогодні пізно ввечері за японським часом до них має приєднатися Роман Благий. Тож у повному складі номінальна перша ланка має дебютувати у матчі проти Хорватії.

Перший період пройшов дуже нервово. Наша команда володіла ігровою та територіальною перевагою, проте стовідсоткових нагод для взяття воріт українці не створили. Натомість наші суперники ледь не скористалися кількома обрізками наших захисників.

Мандраж синьо-жовтих тривав і у другій 20-хвилинці, але напругу у зустрічі зняла шайба Владислава Лугового. Андрій Міхнов все зробив для партнера і тому залишалося лише спрямувати шайбу у порожній кут воріт. Для вихованця херсонського хокею це був дебютний гол у складі національної збірної. За 37 секунд наша команда мала подвоювати свою перевагу, проте Віктор Захаров не зумів переграти Аттілу Адор’яна під час виконання штрафного кидка. Те що не вдалося Захарову, зробив Андрій Міхнов. Український велетень отримав передачу з-за воріт від Артема Бондарєва і другим дотиком спрямував каучуковий диск у ворота.

В заключному періоді підопічні Олександра Савицького мали кілька хороших нагод для того, щоб відзначитись, проте закинула наша команда лише одного разу. Номінальні гості теж могли закидати, але Едуард Захарченко був налаштований лише на шатаут. Неймовірно, але молодий голкіпер вже вчетверте не дозволяє румунам розписатися у своїх воротах!

Гру нашої команди у цьому матчі важко назвати зразковою. Втім три очка однаково потрапили до нашої скарбнички. А роботу над помилками, за словами головного тренера, буде зроблено до наступного поєдинку.

Україна – Румунія – 3:0 (0:0; 2:0; 1:0)

11 лютого 2016 року, 7:30. Арена «Цукісамо» (м. Саппоро), 1020 глядачів

Судді: О. Раводін (Росія), П. Гебей (Угорщина), С. Каваї (Японія), Я. Песонен (Фінляндія)

Склад України: Захарченко. Петрухно – Толстушко, Романенко – Ісаєнко, Алексюк – Таран, Побєдоносцев – Андрейків. Бабинець – Карпенко – Захаров, Кіча – Гніденко – Петранговський, Луговий – Кузьмік – Бойков, Міхнов, Бондарєв.

Голи: 1:0. Луговий (Кузьмік, Міхнов, 29:32), 2:0. Міхнов (Бондарєв, 38:19), 3:0. Гніденко (Ісаєнко, Кіча, 54:35)

Нереалізований штрафний кидок: Захаров (30:09 – воротар)

Штраф: 22 – 10

Кидки: 48 – 27

Вкидання: 23 – 33


Вас може зацікавити