Шафаренко: «За рахунку 3:0 сказав хлопцям, що не треба дивитись на табло, а треба грати». Коментарі тренерів після матчу «Сокіл» – «Донбас»

Столичний «Сокіл» обіграв «Донбас» з рахунком 3:1 у дев’ятому турі чемпіонату України. Так, столична команда вперше в сезоні здобула звитягу над підопічними Ігоря Чибирєва, а також перервала їхню переможну серію, яка тривала вісім ігор поспіль. До вашої уваги коментарі наставників обох колективів.

Головний тренер ХК «Сокіл» Олег Шафаренко:

«Ми пропускаємо дуже багато непотрібних голів – у попередніх іграх «самі собі» закидували. Перед матчем із «Донбасом» ми поговорили з хлопцями. Якщо не робити такі помилки, то прийдуть і перемоги. Думаю, що цього разу в нас вийшло строго й надійно зіграти в обороні. Були провали, але це нестрашно. Це хокей – усі помиляються. Закинули хороші й красиві шайби, доволі швидкісні. Були хороші розіграші. Мені здається, такий хокей сподобався усім.

Після другого періоду за рахунку 3:0 на нашу користь у роздягальні сказав хлопцям, що не треба дивитись на табло, а треба грати. Бо хокей дуже швидка гра – усе змінюється буквально за 3-4 хвилини. Зараз ти ведеш 3:0, але за лічені хвилини рахунок стає 3:3. Тому ніхто з наших хлопців не розслаблявся. Ми йшли до однієї цілі й виконали все, що задумали.

Наша наступна гра з «Краматорськом». Дуже цікава команда. Будемо активно готуватись до матчу. Вони полюбляють грати в атакувальний хокей. Спробуємо їм протиставити щось цікаве».

Головний тренер ХК «Донбас» Ігор Чибирєв:

«Ми попереджали наших хлопців, що опоненти, граючи проти нас, будуть дуже старатись. Чим більше матчів ми виграємо, тим більший супротив суперників. Ми вийшли дещо неготові, «Сокіл» же старався, бився, закинув дві шайби. Потім уже важко було повернутись у гру. У третьому періоді намагались створити кілька гольових моментів, але не вдалось їх реалізувати.

Наступна гра в нас із «Кременчуком» – традиційно дуже принципова. Із хлопцями поговоримо, налаштуємо їх. З іншого боку, їх навіть уже й налаштовувати не треба – вони чудово розуміють, яка команда на них чекає, тож вони будуть готові до цієї гри».


Вас може зацікавити