Сестри Аліпови зіграли в складі «Сокола» проти збірної Кореї

Нападницям жіночої збірної України з хокею, сестрам-близнючкам Елен і Елізабет Аліповій випала честь зіграти у складі чеського клубу «Фальконс-Сокол» з Карвіни проти національної збірної Кореї.

Емоціями від цієї події поділилася Елен:

«Сказати, що ми щасливі  нічого не сказати. Ми й досі знаходимось під враженням. Хочемо висловити велику подяку Робертові Ванечеку. З його допомогою нам вдалося знову стати на ковзани і взяти в руки ключи. Бо після початку клятої війни, яка внесла свої корективи в наш тренувальний процес підготовки до чемпіонату світу, ми тільки через півтора місяці мали змогу вдягнути форму та відчути себе у своїй стихії і займатися справою, яку так сильно любимо.

Роберт знайшов нас через Facebook, та запропонував свою допомогу. Він організував нам лід, тренування перед грою, знайшов форму та домовився з командою. Ми безмежно раді та вдячні! Все ж таки соціальні мережі – велика сила.

Так само, хочемо висловити подяку дівчатам із команди, оскільки ми хвилювалися, як нас зустрінуть, та чи впораємося ми з поставленими завданнями тренера. Але перетнувши поріг роздягальні, ми побачили усміхнених дівчат, які люб’язно нас зустріли. В процесі гри було відчутно підтримку дівчат, ми всі були як одна команда».

Нагадаємо, що в ці дні жіноча збірна України мала грати на чемпіонаті світу в третьому дивізіоні, матчі якого відбуваються в Болгарії. Але через рашистську агресію щодо України команда не мала змоги готуватися і від участі в змаганнях відмовилася.

Нині більшість українських хокеїсток з допомогою Національної федерації хокею покинули межі України і знаходяться у тих країнах, де безпечніше. Зокрема сестри Аліпови з мамою нині мешкають у Чехії.

Вас може зацікавити