Сергій Писаренко допоміг литовцям перемогти «Барселону»

Голкіпер збірної України Сергій Писаренко став одним із героїв матчу першого раунду Континентального кубка, в якому його команда – литовські «Панкс» із Вільнюса – несподівано в турецькому Стамбулі перемогли іспанську «Барселону» з рахунком 6:3.

Писаренко відбив загалом 50 кидків і не впорався лише з ударами шведа Юліана Едстрьома, іспанця Адріана Уб’єто і канадця Ксав’є Лекуртуа. Поряд із Писаренком героєм зустрічі став нападник Роландас Альюконіс, який записав до свого активу хет-трик. Ще по шайбі у «Панкс» закинули латвієць Єґорс Матейко, Домінікас Мотеюнас і Тадас Камеляускас.

Зауважимо, що в першому поєдинку «Панкс» поступилися 0:6 господарям, турецькому «Буз Адамлару», вкомплектованому здебільшого хокеїстами з рф. Зокрема ворота Писаренка двічі вразив гравець «Донбаса» зразка сезону-2011/2012 Сєрґєй Піскунов. Був у заявці «Буз Адамлара» також 18-річний український воротар Станіслав Теплицький. Більше того, коли доля матчу вже була вирішена, тренер турецького колективу Дженер Байкан довірив українцеві провести на льоду заключних чотири хвилини зустрічі.

В іншому матчі «Буз Адамлар» уже без прямої участі Теплицького переміг 4:1 бельгійський «Льєж Бульдоґз», команду, яка в першому турі розгромила 7:0 «Барселону».

Таким чином, «Буз Адамлар» ґарантував собі перше місце і вихід до другого раунду Континентального кубка. Сьогодні команда завершує виступ на стартовій стадії поєдинком проти «Барселони». Литовські «Панкс» натомість боротимуться за друге місце в квартеті з «Льєж Бульдоґз». Перемога однієї з команд важлива хіба з огляду на престиж, бо в другий раунд проходить лише переможець групи.

Вас може зацікавити