Сенсаціям кінець? На чемпіонаті світу в Латвії стартує плей-оф

Груповий етап цьогорічної першості подарував чимало несподіванок – невихід Швеції до плей-оф, Канада, яка лише в останньому матчі забезпечила вихід із групи.

Настає вирішальна стадія турніру – момент, коли взагалі вже немає права на помилку, а дається лише один шанс. Вісім команд боротимуться за звання чемпіона світу – США, Канада, Словаччина, Німеччина, Швейцарія, Фінляндія, Чехія та збірна Олімпійського комітету Росії.

Плей-оф світової першості розпочнеться вже сьогодні, 3 червня, а пари чвертьфіналістів мають такий вигляд:

16:15 – США – Словаччина
16:15 – Швейцарія – Німеччина
20:15 – ОКР – Канада
20:15 – Фінляндія – Чехія

Серед найцікавіших пар можна виокремити матч між ОКР та Канадою. Востаннє в плей-оф ці дві збірні зустрічалися в 2018-му році, тоді канадці змогли здобути перемогу в овертаймі (5:4).

Фіни мають можливість вдруге поспіль стати чемпіонами світу (у 2020-му турнір не проводили через пандемію коронавірусу). А загалом серед тих збірних, які залишилися на турнірі, лише Німеччина та Швейцарія ніколи не ставали чемпіонами світу. Одна з цих команд точно пройде до півфіналу.

Не вийшла до чвертьфіналу Швеція, що розгубила очки в матчах із Білоруссю, програла Чехії та в останньому турі поступилася ОКР за булітам. Команда Югана Гарпенлова вперше не вийшла до плей-оф із моменту введення цієї стадії на світових першостях.

Також Швеція не потрапила в медальні матчі вперше з 1985 року – тоді на чемпіонаті світу не було плей-оф.

До матчів навиліт не вийшла й господарка турніру – Латвія. Вона втратила будь-які шанси в останньому матчі з Німеччиною. А от перемога німців дозволила потрапити до плей-оф Канаді.

Також не змогли подолати групову стадію Данія, Велика Британія, Білорусь, Казахстан, Норвегія та Італія.

Сам турнір триватиме до 6-го червня. 5-го червня відбудуться півфінали, а 6-го – останні матчі чемпіонату світу – за 3-є місце та фінал.


Вас може зацікавити