Семеро гравців «Сокола» замінять представників «Донбасу» в збірній України

Тренерський штаб національної збірної України визначився з кандидатурами гравців, котрі замінять у команді шістьох хокеїстів «Донбасу» та гравця «Краматорська». Представники донецького клубу, який є чинним чемпіоном країни, залишили розташування збірної в обідню пору, після того, як їх відізвав, до того зірвавши засідання загальних зборів ТОВ «Українська хокейна ліга», власник ХК «Донбас» Борис Колесніков.

Під тиском обставин покинули команду оборонці Пилип Пангелов-Юлдашев і Віталій Андрейків (обидва – «Донбас»), Павло Таран («Краматорськ»), нападники Микита Буценко, Ілля Коренчук, Віктор Захаров і Олександр Пересунько (усі – «Донбас»).

Пообідавши, хокеїсти зібрали речі і відбули в аеропорт «Ференц Ліст». Перед тим кожен з гравців провів індивідуальну розмову з головним тренером команди Вадимом Шахрайчуком. Аргументи тренера вплинули на нападника «Донбаса» Віталія Ляльку, який прийняв особисте рішення – залишитися в збірній. Реакцією на принциповість Віталія було розторгнення з ним контракту, про що клуб «Донбас» повідомив через свої офіційні сторінки.

Таким чином, у лавах збірної України залишилося 14 хокеїстів: воротарі – Дмитро Кубрицький, Олег Петров; оборонці – Денис Матусевич, Іван Сисак, Євген Ратушний і Всеволод Толстушко; нападники – Роман Благий, Тимур Гриценко, Олексій Ворона, Іван Савченко, Віталій Лялька, Вадим Мазур, Олександр Костиков, Дмитро Німенко і капітан Андрій Міхнов.

Іншими словами, напередодні матчу проти збірної Італії в рамках Меморіалу Тамаша Саркозі у рамках Euro Challenge тренерський штаб мав гравців лише на дві п’ятірки. Враховуючи, що цього замало, Вадим Шахрайчук і Костянтин Сімчук вирішили звернутися за допомогою в команду-лідера поточного регулярного чемпіонату Української хокейної ліги, київський «Сокіл». Відгукнулися семеро гравців, які наразі виступають із російськими паспортами, але мають українське коріння і хочуть прийняти громадянство нашої держави. То – оборонці Єгор Мажуга, Михайло Рибалко і Андрій Алексєєв, нападники Єгор Кузьменко, Антон Рубан, Олександр Павленко та Андрій Смирнов. Можливо, тренерський штаб звернув би увагу й на інших хокеїстів, але вибір робився найперше серед виконавців, які не мали проблем з візами, ули вакциновані і мали негативні ПРЛ-тести.

«Залучення усіх цих хокеїстів до лав збірної ми розглядали у перспективі, – каже Вадим Шахрайчук. – Але опинившись у патовій ситуації, покликали хлопців, які мають велике бажання грати за нашу національну команду вже зараз. Вважаю, що з цими гравцями наша команда виглядатиме не слабше, ніж виглядала б із тими, кого вони замінили. Інша річ, що новачки не провели в збірній жодного тренування і адаптовуватимуться до наших вимог в ігрових умовах, у матчах проти збірних Італії та Угорщини. Хлопці вилітають з Києва завтра на світанку і прибудуть до лав команди перед самим відбуттям на матч проти італійців».

На фото: Михайло Рибалко (№33) і Андрій Смирнов (№31) долучаться до капітана «Сокола» Андрія Міхнова і в збірній України

VBET Ukraine — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею



Вас може зацікавити