Сейви Дьяченка та фактор тумблера

Національна збірна України здобула другу перемогу на шляху до ЧС-2022, розім’явшись на словацькій території у зустрічі з місцевим клубом «Брезно» – 8:2. Як і чотирма днями раніше, підопічні Вадима Шахрайчука закинули у ворота супротивника вісім шайб, проте господарі льоду при цьому лоскотали нерви нашій обороні.

«Брезно» (Словаччина) – збірна України – 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)

Шайби: 0:1 – Пересунько (Матусевич, Міхнов), 13:08. 0:2 – В.Андрущенко (Морозов), 18:46. 0:3 – Благий (Бородай, Німенко), 22:18. 0:4 – Лялька (Коренчук, Фадєєв), 23:33. 1:4 – Килнар (Сарвас), 28:09, 1:5 – Толстушко (Мазур, – більш.), 34:18. 1:6 – Міхнов (Пересунько, Лялька), 40:56. 1:7 – Німенко (Благий, Ігнатенко, – більш.), 41:27. 1:8 – Пересунько (Мазур, Міхнов), 42:29. 2:8 – Сурови (Гертль), 47:47.

Україна: Дьяченко; Матусевич – Литвинов, Андрейків –  Ігнатенко, Гребеник – Толстушко; Міхнов – Мазур – Пересунько, Коренчук – Фадєєв – Лялька, Бородай – Німенко – Благий, Морозов – М. Сімчук – В.Андрущенко, Ворона, Савченко. Тренер – Вадим Шахрайчук; Асистент – Костянтин Сімчук.

Штраф: 10 (2+6+2) – 10 (2+4+4)

10 квітня. Брезно. «Арена Брезно».

Особливо «Брезно» завдав клопоту в дебюті зустрічі, створивши серію настільки небезпечних моментів, що запросто міг повести в рахунку в 2-3 шайби. На щастя, наш воротар Богдан Дьяченко опинився у повному порядку на останньому рубежі та не дозволив господарям повести в рахунку. А далі українці вміло переключили тумблер, перехопили ініціативу на свою користь та шайби у ворота словацького колективу посипалися як на конвеєрі.

Зазначаємо, що по три очки у поєдинку записали в актив ветеран Андрій Міхнов (гол та два асисти), а також нападник Олександр Пересунько (2+1), який закинув першу та останню шайби у поєдинку. Цікаво, що 17-й номер українців мав реальний шанс оформити хет-трик, але не реалізував штрафний кидок…

«Якби не сейви Дьяченка на початку гри, незрозуміло як би пішла гра, – коментує результат зустрічі головний тренер Вадим Шахрайчук. – Суперник спробував приголомшити нас високими швидкостями, але Богдан кілька разів реально врятував, навіть ліквідуючи вихід «два в нуль». Із польових гравців можна похвалити Дениса Бородая та Фелікса Морозова, які хоч і не забили, але виконали великий обсяг чорнової роботи. З огляду на те, що в день гри ми тренувалися і потім був автобусний переїзд із Угорщини до Словаччини, зіграли непогано. Втім, ветерани мають однозначно додавати».

Наступний матч у рамках підготовки до ЧС-2022 українці проведуть 14 квітня у Мішкольці проти господарів льоду – збірної Угорщини.

Вас може зацікавити