Руслан Борисенко: «Усіх найсильніших розраховуємо побачити на чемпіонаті світу»

Асистент головного тренера юніорської збірної України розповів прес-службі Федерації хокею про стан команди на початку тренувального збору в Броварах.

– Від початку роботи враження лише позитивні, – бере слово Руслан Борисенко. – Процес організований на високому рівні. Також приємно, що з великим бажанням у розташування команди прибули самі хлопці. Шкода тільки, що не всі гравці змогли приїхати. Скажімо, нападник «Сокола» Михайло Сімчук не може тренуватися через травму. Пошкодження завадили приїхати ще кільком хокеїстам. Через проблеми з документами не змогли прибути Гліб Ткач та Ілля Остроушко, котрі виступають у Швеції і Фінляндії. Не відпускають своїх гравців також американські клуби. Цих хлопців розраховуємо побачити вже на заключному етапі підготовки до чемпіонату світу, який стартує 12 грудня. Також долучитися до команди має воротар Дмитро Кубрицький, який зараз тренується з першою збірною.

– Над якими компонентами тренерський штаб на цьому зборі працюватиме найперше?

– Хотілося б зачепити усі складові. Але ми не клуб, багато часу не маємо. Тому концентруємося на окремих деталях. Приміром я відповідальний за організацію гри в обороні. Як у рівних складах, так і в меншості. Насправді впродовж попередніх і нинішніх зборів намагаємося зачепити всі аспекти гри, щоб підвести команду в найоптимальнішому стані до чемпіонату світу. Два товариських матчі проти поляків, якими завершимо цей збір, теж розглядаємо як етап підготовки до головного турніру в році. Спеціальної підготовки до збірної Польщі не ведемо, хоча, звісно, цього суперника знаємо дуже добре.

– Щодо інших опонентів за світовою першістю інформації достатньо?

– Загалом так. Намагаємося черпати дані з різних джерел. Маємо записи матчів, аналізуємо інформацію щодо складів. Найперше концентруємо увагу на тому, які стандарти розіграшів використовують суперники, аналізуємо дані про виграні і програні вкидання.  


Вас може зацікавити