Розпочався 38-й тур чемпіонату України

26 лютого  стартував 38-й тур  чемпіонату України серед чоловіків, перші дві гри якого проходили в Харкові  й Білій Церкві, де господарі збиралися дати бій першій й другій командам поточного розиграшу.

МХК «Динамо»-ХК “Кременчук” 0:14 (0:7, 0:5, 0:2)

Існує чудовий спортивний прислів: “Стабільність- ознака майстерності”. Але, навряд чи можна вважати такою стабільністю з боку МХК “Динамо” отримання по 14 шайб від  ХК “Кременчук” в кожному матчі, скоріш це свідчить про прірву у класі, майстерності й завданнях (або їх відсутності) у команд на цей чемпіонат України.

Вже в першому періоді  Орлов, Ворона й інші “птахи” кременчугського гнізда почали масоване бомбордування володінь Шевчука,  закинувши  сім  шайб в ворота голкіпера господарів, чим позбавили кінцевий результат, навіть, якогось натяку на спортивно-змагальну складову.

В другому й третьому періодах малюнок гри не змінився, у складі гравців з полтавщини не набрав очків, певне, тільки воротар команди, а особливо в  цьому досягли успіху Ворона й Толстушко, які закинули по три шайби кожний.ХК “Кременчук” довів рахунок до 14 , зберігши власні ворота недоторканними.

Помаранчово-чорні без зайвих зусиль здобули прогнозовану перемогу, а молоді “динамівці”, певне, станом на сьогодні, можуть розраховувати на поповнення очкового балансу тільки у матчах з “Крижаними Вовками”

«Білий Барс»-«Донбас» 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Гра, відверто, вдалась. Знову двобій між підопічними Сергія Вітера та Костянтина Буценко не залишає байдужими нікого з фанатів найшвидшої гри в світі.Суперники вивчили один одного в цьому чемпіонаті досконало й, одразу, без розвідки, почали демонструвати швидкий, відкритий й наступальний хокей, заради якого, власне, глядач й відвідує стадіони.

Віталій Лялька вчергове продемонстрував свою голеадорську майстерність, реалізувавши велику чисельну більшість. Гра продовжилась на шалених швидкостях й, обмін суперників уколами на останній хвилині першого періоду, зробивший рахунок в зустрічі 1:2, став закономірним результатом перебігу подій в першому періоді.

В другому гра на зустрічних курсах продовжилась- й знову, на влучний кидок гравця “Донбасу” Костикова, “Барси” відповіли шайбою “аксакала українського хокею” Романа Благого. 2:3- цікава, змістовна й напружена гра, остаточний результат якої мав бути вирішений в третьому періоді, початок якого приголомшив місцеву хокейну торсіду- вже перша зміна виявилась результативною для гостей з Донецьку. 2:4. Треба віддати належне господарям ковзанки- вони не склали зброю й наполегливо шукали шляхи до воріт Трифонова, але, на привеликій жаль для своїх прихильників так, більше, вчорашнього вечора й не знайшли.

Гравці ж “Донбасу” здобули чергову, красиву перемогу над принциповим суперником, вирішивши, мабуть, що вона буде набагато кращим подарунком, ніж краватка, для захисника своєї команди Дмитра Ігнатенка, який сьогодні святкує День народження. З чим його щиро вітає Федерація хокею УКраїни!

Фото- з офіційного сайту УХЛ


Вас може зацікавити