Розпочався 35-й тур Чемпіонату України
Матчами у Києві й Кременчузі відкрився черговий, 35-й тур чемпіонату України.
 
«Крижані Вовки» – «Білий Барс» 4:3 (0:0, 3:0, 1:3). Попередня гра між географічними сусідами по столичному регіону закінчилась, доволі, несподіванною перемогою «Вовків», тому зрозумілим було прагнення білоцерківських хокеїстів “поставити на місце вискочок”, в той час, як кияни не мали права зіграти гірше вже на очах власної торсиди.
 
Вчорашній ранок розпочався для господарів з очікуванного рішення Дисцсплінарного комітету ФХУ, перевівшого трьох киян-призвідників кулачного двобою в минулому турі у розряд глядачів, тому тренерам гравців у світло-сірій формі довелось добряче поміркувати, як закрити шпарини в і без того не безкінечній лаві запасних своєї команди. 
 
Перший період гри нагадував “масове катання для дорослих з ключками”. Складалося враження, що противники проводять  не  сьому гру з вересня місяця, знаючи сильні й слабкі сторони один одного, а вперше побачились саме сьогодні, причому гра носить характер “без права на помилку”. 
 
Цей своєрідний хокейний “сюрпляс” закінчився в другому періоді, коли господарі врешті-решт закинули першу шайбу в ворота своїх візаві. Після неї послідували друга й третя – кияни в цей проміжок часу виглядали, досить, потужно, спіймавши кураж й граючи “за себя и за того хлопця”. Вірніше – тих хлопців, що зазнали дисциплінарних покарань.
 
Коли в третьому періоді, граючи в не повному складі, «Вовки» спромоглися вчетверте засмутити гравців у жовто-чорній формі, навіть, найбільші оптимісти зі складу прихильників тренерського таланту Костянтина Буценка не вірили, що його підлеглі зможуть переломити хід гри. Але коуч білоцерківців вчергове знайшов слова підтримки до своїх гравців, які видали чудовий фінішний спурт, тричі примусивши голкіпера киян діставати каучукового диска з власних воріт. Назрівала сенсація, але обласним хокеїстам, банально, не вистачило часу, щоб звести гру до нічії. 
 
«Вовки» вдруге поспіль загризли «Барсів» в цьому сезоні, продемонструвавши, досить, змістовну й швидку гру, результат якої, без сумнівів потішив господарів й їх прихильників, в той час, як надав тренерам гостей грунт для роздумів й більш прискіпливої оцінки гри своїх підопічних.
 
ХК «Кременчук» – ХК «Донбас» 4:5 (0:3, 3:1, 1:1).
 
Якщо місцевих вболівальників Президент клубу, тренери й гравці вже привчили до цікавих хокейних баталій, сформувавши розуміння й певний смак щодо відчуття спортивного свята, то більшого подарунку, ніж гра лідерів чинного чемпіонату, для чисельного десанту маленьких хокеїстів і їх батьків, які приїхали з різних регіонів країни на “Національний відбір” серед юнаків 2008 року народження, важко було б й вигадати. Такі матчі надовго залишаються в пам’яті маленьких фанатів ключки й шайби, надихаючи ще на більш завзяту працю, тренування, роботу над собою й віру в те, що hard work pays off.
 
Гра, як завжди, вдалась! Вкотре лідери українського хокею продемонстрували найкращі спортивні якості, жагу до перемоги, повагу один до одного й додали впевненності в майбутньому вітчизняного хокею.
 
Перший період пройшов на зустрічних курсах, але шайби закидали тільки представники горняцького краю. Двічі Колесніковс і одного разу Карпенко довели рахунок до 3:0, за якого команди пішли на першу перерву. 
 
На початку другої 20-и хвилинки Лялька ще на одну шайбу збільшив перевагу «Донбасу», але на екваторі зустрічі табло арени «Айсберг» показувало вже 3:4. Це Александров, Пукс й Григорян повернули помаранчово-чорних до гри, привівши місцевих тіфозі в стан ейфорії. 
 
На початку третього періоду у гравців «Кременчука» був момент, коли, здавалось, що шайбі вже нікуди буде дітися, але форвард, який мав замкнути дальню стійку, змарнував 100-відсоткову можливість зрівняти рахунок в цьому матчі. Але, як відомо: не закидаєш ти – закидають тобі. В боротьбі на п’ятачку Карамнов виявився спритнішим за захисників-господарів й зміг проштовхнути каучуковий диск повз воротаря – 5:3. До честі кременчужан: вони не склали зброю й до останньої хвилини шукали шляхи до воріт Трифонова, й, навіть, знову звели перевагу донецьких гравців до мінімума, але, навіть, помінявши воротаря на шостого польового гравця, не змогли (чи не встигли) зрівняти рахунок. Фінальна сирена зафіксувала третю поспіль перемогу «Донбаса» й вдруге поспіль з рахунком 5:4. 
 
Цей результат не вплинув на розташування команд в турнірній таблиці, але, вочевидь, вніс свої корективи у підготовку обох команд до матчів плей-офф. «Донбас» здобув дві перемоги в матчах, які були принципові для керівництва й тренерів команди, а підопічні Олександра Савицького мають ретельно проаналізувати останні результати проти сьогодняшнього противника, тому що три поразки поспіль в матчах до чотирьох перемог можуть мати фатальні наслідки. 
 
Фото- з офіційного сайту ХК “Кременчук”

Вас може зацікавити