Розпочався 34-й тур чемпіоната України серед чоловіків

12 січня,  після паузи, викликаної участю збірної  України в кваліфікаційному відборі до Зимової Олімаіади -2022, продовжились матчі чемпіонату України серед чоловіків, перші дві гри якого проходили в Дружківці й Кременчузі, де в гості до  місцевих “Донбаса” і ХК “Кременчук” приїхали, відповідно, “Білий Барс” й МХК “Динамо”

ХК “Кременчук”- МХК «Динамо» 14: 1 (4:0, 3:1, 7:0)

ХК “Кременчук” приймав на домашній ковзанці аутсайдера цією першості -МХК «Динамо» й з перших хвилин зустрічі впевнено довів “хто в домі господар”.

Вже в першому періоді Чердак, Орлов, Грицьких й Олійник закинули чотири шайби в ворота голкіпера гостей, чим зняли інтригу щодо кінцевого результату матчу.

Й хоча в другому періоді хокеїсти з Першої столиці України спромоглся створити щось на кшалт боротьби, програвши цей відрізок з пристойним результатом 1:3, сумарний підсумок після двох 20-и хвилинок 7:1 на користь гравців з Полтавської області перетворив третю частину  двобою в відверту формальність.

Останній період  матчу наврядчи сподобався справжнім гурманам хокею, які хочуть бачити рівну боротьбу у виконанні обох команд, а не дорогу з одностороннім рухом, коли одна із команд відверто опускає руки. Хокеїсти зі Слобожанщини отримали в свої ворота ще сім шайб, надавши можливість господарям майданчику закидатии шайби на любий смак, в чому особливо досяг успіху Володимир Чердак, який ще  двічі відмітився в воротах свого товарища по дитячому хокею часів СДЮСШОР “Харків”-1994 Михайла Шевчука, оформивши хет-трик в цій грі.

Кременчужани здобули чергові три очки й зміцнили своє лідерство в турнірній таблиці, а харків’яни залишились з невтішними 7 очками на її останньому рядку.

«Донбас»-«Білий Барс» 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Перемога білоцерківців в минулому протистоянні на арені “Альтаір” несподіванно додала вчорашньому матчу характер “принципового”, де тренерські штаби суперників мали дати собі, своїм вболівальникам й своєму керівництву діаметрально протилежні відповіді. Костянтин Буценко хотів довести, що подібні результати є логічним наслідком плідної праці його команди, а Сергій Вітер мав переконати всіх, що 3:7 – це прикра випадковість, яку команда пережила й забула, як страшний сон.

Перший період гри був із розряду таких, які подобаються й відвідувачам стадіону й телеглядачам. Гравці діяли на високих швидкостях, “донбасівці” тиснули, “барси” шукали своє щастя в доволі гострих контратаках. Більш вдалими в решті решт виявились господарі майданчику, які зусиллями Олександра Васильєва відкрили рахунок в зустрічі.

Другий відрізок матчу виявився переломним. Гравці з Київщини нічого не змогли протиставити дублю Волкова й шайбам Захарова й Колесніковса, які довели рахунок до більш ніж переконливого.

У третьому періоді білоцерківці намагалися будьщо закинути “шайбу престижу”, але гравці “Донбасу” мали на цей рахунок власну точку зору й спокійно довели рахунок до переможнього, допомігши оформити дубль Олександру Васильєву, а своєму воротареві, Олексію Трифонову, відстояти “на нуль” вперше в історії виступів за донецьку команду. 

Кожна з команд продовжує вирішувати свої задачі на цей чемпіонат, тому тренери й “Донбаса” й “Білого Барса” були обережні й стримані в емоціях, оцінюючи результати гри. Склалось відчуття, що поступово, подумками, вони вже готуються до максимально вдалого виступу в плей-офф.

Фото з офіційного сайту ХК “Донбас”


Вас може зацікавити