Рада ФХУ окреслила контури сезону-2023/2024

Сьогодні, 4 вересня, в форматі Zoom-конференції відбулося засідання Ради ФХУ під головуванням президента Федерації Георгія Зубка. Головною темою засідання було проведення національних чемпіонатів з хокею в усіх вікових категоріях.

Сезон серед чоловічих професійних команд стартує 13 вересня у Кременчуку на Полтавщині, матчами за Кубок України. Як і в 2022-му, турнір носитиме ім’я першого президента ФХУ Анатолія Хорозова. Наразі участь у змаганнях підтвердили п’ять команд: чинний володар трофею і чемпіон України «Сокіл», Кременчук», херсонський «Дніпро», «Харківські Берсерки» і «Київ Кепіталз». Участь шостого учасника має визначитися впродовж наступних двох-трьох діб.

На першому етапі Кубка команди змагатимуться в групових турнірах. Переможці груп зіграють у фіналі.

Базовою датою старту чемпіонату України є 27 вересня. Зі складом учасників ситуація наразі ідентична, що й у Кубку. В рамках регулярного чемпіонату кожна команда проведе по 30 матчів, тобто колективи змагатимуться в шість кіл. Головна відмінність нинішнього чемпіонату – матчі плей-оф триватимуть до чотирьох перемог. Сьомий матч фінальної серії запланований на 6 квітня 2024 року. Також у чемпіонаті передбачені міжнародні паузи для участі збірних України у міжнародних змаганнях.

Під час засідання Ради Федерації присутні проголосували за прийняття Регламенту змагань.

У листопаді має стартувати чемпіонат України в першій лізі. Очікується, що в нинішньому сезоні проведення змагань не обмежиться одним містом. Деталі і регламент першолігового турніру будуть узгоджені під час наступного засідання Ради ФХУ.

Приблизно на листопад запланований старт жіночого чемпіонату України. Ситуація з його проведенням ускладнюється у зв’язку з тим, що чимало потенційних учасниць після початку повномасштабної війни роз’їхалися за межі України.

Також 4 вересня відбулося засідання Спортивного комітету Федерації хокею України під головуванням його очільника Олександра Годинюка. Ключовою темою було обговорення положень проекту регламенту чемпіонату України та всеукраїнських змагань серед дитячих та юнацьких команд у сезоні-2023/2024.

Планується проведення змагань у шести вікових категоріях:

2006-2008 р.н.

2009-2010 р.н.

2011-2012 р.н.

2013-2014 р.н.

2015-2016 р.н.

За попередніми розрахунками, змагання мають стартувати у жовтні. Враховуючи дію воєнного стану, наразі мова йде тільки про формат турнірів з роз’їзними турами, по декілька команд в одному місті.

Юніори і старші юнаки визначатимуть переможців за класичним сценарієм.

Всеукраїнські змагання серед гравців, починаючи з 2011 року народження, відбуватимуться в три етапи: перший – без результату, без рахунку, для ігрової практики; другий, орієнтовно в межах різдвяно-новорічних свят – з результатами, на очки, щоб визначити учасників фінального етапу.

Найближчим часом проект регламенту буде розісланий усім школам, які планують брати участь у змаганнях та затверджений на майбутньому засіданні Ради Федерації.

Також у рамках зібрання Спорткомітету було обговорене питання імплементації методики підготовки хокеїстів в Україні та визначено подальші кроки для її реалізації.

Вас може зацікавити