Президент IIHF Люк Тардіф прибув в Україну

Вчора, 12 грудня, ввечері президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Люк Тардіф прибув із запланованим заздалегідь робочим візитом в Україну. В аеропорту «Бориспіль» почесного гостя зустрів очільник Федерації хокею України Георгій Зубко. 

Протягом найближчого часу Люк Тардіф зустрінеться зі спортивним керівництвом України і першими особами українського хокею. Основними темами зустрічей буде розбудова хокейної інфраструктури, популяризація гри в хокей і сприяння її масовості, а також проведення в нашій державі хокейних турнірів найвищого рівня у найближчій перспективі. 

68-річний француз Люк Тардіф був обраний президентом IIHF за підсумками конгресу Міжнародної федерації  хокею, що відбувся 25 вересня цього року. 

Тардіф розпочав свою кар’єру хокеїста в канадській команді «Труа-Рів’єр», яка виступала в юніорській лізі Квебеку. Люк народився в Канаді і має подвійне громадянство Канади та Франції. Після двох сезонів у QMJHL нападник взяв паузу у хокеї, а потім перебрався до чемпіонату Бельгії, де грав за «Тигрів Брюсселя». 1977 року французький форвард дебютував на Батьківщині у складі «Шамоні». Тардіф чотири рази визнавався найкращим бомбардиром чемпіонату Франції, двічі зі своїми клубами став чемпіоном країни (по разу з «Шамоні» та «Руаном»). 

Після другого та останнього у своїй кар’єрі чемпіонства він залишив хокей у віці 37 років. У 2006 Люк став першим в історії президентом Федерації хокею Франції і протягом наступних 15 років не розлучався з цим постом. 

Тарфіф працює в IIHF з 2008 року, очолював фінансовий комітет. Він тісно пов’язаний з олімпійським рухом Франції, був шефом національної делегації на Олімпіадах у Сочі-2014 та Пхьончхані-2018. Працював у заявному комітеті Парижа-2024. Перед виборами на посаду керівника світового хокею Люк Тардіф обіцяв просувати хокей «3 на 3» та інші різновиди гри, шукати баланс між тим, що IIHF заробляє ще більше грошей, але дбає про маленькі федерації.


Вас може зацікавити