Президент ФХУ подарував юним хокеїстам з Мелітополя 34 комплекти хокейної амуніції

Під час урочин, присвячених відкриттю Ice Arena в Мелітополі Запорізької області, президент Федерації хокею України Георгій Зубко зробив для дітлахів, які збираються займатися хокеєм на новій ковзанці цінний подарунок – 34 комплекти хокейної амуніції Bauer. 

Презент пан Зубко вручив мелітопольському хокейному ентузіастові Олександрові Марченку, котрий на аматорському рівні грає в хокей сам і збирає дітей у лавах клубу «Авангард». 

«Найголовніше для занять хокеєм – лід. Спільно з місцевою і центральною владою, у рамках програми Президента держави «Велике будівництво» ми подбали, щоб мелітопольці отримали сучасну льодову арену. Певен, через десяток років вихованці місцевої хокейної школи заявлять про себе на всю Україну. А поки ми зусиллями Національної федерації зробили свій невеличкий вклад, щоб хлопці й дівчата з Мелітополя мали в чім і чим займатися нашою улюбленою грою», – коментує Георгій Зубко. 

Наразі Запорізька область не має професійних хокейних команд з хокею. Хоча так було не завжди. Ці емоції трибун, зафіксовані на фото, датовані 1972 роком у палаці спорту «Юність» у Запоріжжі, на льоду якого проводила свої матчі в прем’єрному для себе у Західній зоні другої групи чемпіонаті СССР місцева «Дніпроспецсталь». Тоді команда під керівництвом тренерів з Москви Бориса Кушталова і Анатолія Бірюлінцева посіла дев’яте місце серед 14-ти команд, а в наступному сезоні стала четвертою. 

Сподіваємося, новітня хокейна історія козацького краю буде писатися з Мелітополя, а інші міста Запоріжжя, з часом теж отримавши сучасні ковзанки, не відставатимуть.


Вас може зацікавити