Президент ФХУ здійснив робочу поїздку до Дніпропетровської області та провів зустріч з керівництвом облдержадміністрації
Враховуючи зміни в законодавстві України, одним з пріоритетів діяльності ФХУ в 2020 році Радою Федерації визначено поширення співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в регіонах щодо розбудови і ремонту хокейної інфраструктури, збільшення фінансування існуючих та виділення коштів для створення нових ДЮСШ, створення команд майстрів для участі у чемпіонаті України.
 
   Для виконання цих планів у графіку президента ФХУ Анатолія Брезвіна на поточний рік запланована низка зустрічей з очільниками областей і міст, в яких існує хокейне життя, або, які мають потенціал щодо будівництва льодових арен, створення дитячих хокейних шкіл та професіональних команд.
 
  Першим  регіоном, в який здійснив поїздку очільник ФХУ, стало промислово-індустріальне серце країни – Дніпропетровська область, куди 11 березня Анатолій Іванович прибув з  робочим візит для зустрічі із керівництвом облдержадміністрації, яку на нараді представляв заступник Голови ОДА Дмитро Стригун.
 
   Під час зустрічі, на який, також, були присутні начальник управління молоді та спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшенічніков та керівник відокремленого підрозділу ФХУ в Дніпропетровський області Костянтин Таратута відбулось обговорення важливих питань. 
 
 Зокрема, завершення передачі палацу спорту «Метеор» від ДП “ВО ПІВДЕННИЙ машинобудівний завод”  на баланс обларади зі збереженням можливості для занять льодовими видами спорту після його реконструкції та модернізації, які мають бути проведені силами потенційного інвестора, котрий має намір провести капітальний ремонт споруди. Під час розмови, президент Федерації хокею закцентував увагу всіх присутніх, що останнім часом значно зросла кількість дітлахів, які відвідують дніпровську та криворізьку ДЮСШ, а фінансування залишається на тому самому рівні, що є вкрай недостатнім. Гравці, які могли б гідно представляти Дніпропетровщину на всеукраїнських змаганнях, не мають перспектив кар’єрного зростання  і підвищення власної майстерності, оскільки ані в Дніпрі, ані у Кривому Розі не має команди майстрів, тому вихованці обласних хокейних шкіл вимушені залишати межі Дніпропетровької області, від’їзжаючи в інші міста й, навіть за кордон. 
 
  Співрозмовники дісталися згоди щодо можливості й необхідністі залучення інвестицій для фінансування й, в подальшому, створення команди майстрів з хокею.

Вас може зацікавити